Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súd s dopravákom za podvody sa chýli ku koncu!

KOŠICE - Okresný súd Košice I by mal vo februári vyniesť rozsudok nad 42-ročným dopravným policajtom Věnceslavom L., ktorý je obžalovaný z poistných podvodov a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Pred súd sa postavia aj jeho dvaja komplici, 37-ročný Róbert B. a 36-ročný Juraj P. Na dnešnom pojednávaní súd vypočul posledného svedka a prokuratúra ani obhajoba nenavrhli žiadne iné dôkazy.

Podľa obžaloby Krajskej prokuratúry v Košiciach nadporučík ako starší referent oddelenia dopravných nehôd dopravného inšpektorátu v Košiciach prijal v roku 1999 a 2000 oznámenia o dvoch vymyslených fiktívnych nehodách. "Hoci vedel, že sa nestali, zaevidoval ich.

Na základe nich potom majitelia vozidiel - Róbert B. a Juraj P. - požiadali poisťovne o náhradu škody,“ píše sa v obžalobe z decembra 2005.

V jednom prípade poisťovňa nahlásenú škodu za 450-tisíc korún (14 937,26 €) preplatila, v druhom už cez evidenčný systém poisťovní odhalila, že rovnaké poškodenia a na rovnakom vozidle už preplácala v minulosti iná poisťovňa. Věnceslav L. vinu popiera a kauzu považuje za účelovú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu