Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Černákov švagor sa dostane za milión na slobodu!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Jozef Matula, švagor údajne najsilnejšieho muža slovenského podsvetia Mikuláša Černáka, sa onedlho dostane z väzby na slobodu na kauciu milión korún (33 194 €).

Rozhodol o tom na dnešnom hlavnom pojednávaní sudca Okresného súdu v Prešove, pred ktorým sa Matula zodpovedá z obžaloby z napomáhania prípravy vraždy podnikateľa Mariána Karcela. Za tento skutok mu hrozí vysoký trest. Kauciu za neho zloží jeho manželka Martina. Sudca určil lehotu zloženia peňažnej záruky do 14 pracovných dní.

Manželka obžalovaného sa dostavila dnes pred súd bez pozvania. Osobne priniesla potvrdenia, ktoré si súd vyžiadal v utorok po tom, ako obhajca jej manžela Ľudovít Štanglovič požiadal o prepustenie z väzby svojho mandanta na kauciu. Išlo o technické preukazy vozidiel, listy vlastníctva k nehnuteľnostiam a čestné vyhlásenia s tým súvisiace.

Manželka obžalovaného Martina pred súdom dnes vyhlásila, že je nezamestnaná, nie je registrovaná na úrade práce. Peniaze na kauciu si požičia od rodičov. „Nemám žiadne úspory, tie, čo som mala, sa za tri roky minuli. Žijem v byte s dvoma deťmi, finančne ma podporujú moji rodičia,“ uviedla pred okresným senátom. Na otázku sudcu, prečo nepracuje, povedala, že si nevie nájsť zamestnanie. Ako vyučená kaderníčka by si prácu možno aj našla, ale nemal by sa jej kto starať o deti vo veku štyri a desať rokov.

Manželka Matulu pred súdom zareagovala s prekvapením, keď jej sudca povedal, že jej manžel vypovedal, že vlastní v Banskej Bystrici dom, ktorý prenajíma za 50 tis. Sk (1 660 €) ročne. Podľa jej vyjadrenia o dome nič nevie, asi ho nadobudol ešte pred uzavretím ich manželstva. Kým bol manžel doma, o financie sa nestarala, všetky výdavky platil on. Jeho vtedajší mesačný príjem odhadla na 10 – 15 tisíc korún (332 – 498 €).

Mariána Karcela zastrelili v júni 2000. Za ten istý skutok je obžalovaný v rovnakom procese aj bývalý obhajca Černáka Daniel Maukš. V megaprocese Černák čelí obžalobe zo šiestich vrážd a objednávky tejto siedmej vraždy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu