Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Prešove sa začne proces s Mikulášom Černákom!

KOŠICE - Súdny proces s údajným mafiánskym bossom Mikulášom Černákom, ktorý je obžalovaný zo šiestich vrážd a organizovania ďalšej vraždy, sa dnes začne na Okresnom súde v Prešove. Černákovi, ktorý bol označovaný za najsilnejšiu postavu podsvetia, hrozí v prípade dokázania viny 15- až 25-ročné väzenie alebo doživotie.

Podľa prokuratúry Černák v roku 1994 zavraždil údajného policajného informátora Jozefa Filipa a o tri roky neskôr bývalého policajta Gustáva Slivenského. Okrem toho ho obžalovali z vrážd štyroch údajných členov rôznych skupín podsvetia. K ďalšej vražde podľa obžaloby došlo v roku 2000, keď na Černákov pokyn zavraždili podnikateľa Mariána Karcela.

Proces sa neuskutoční v budove súdu, pre zvýšenie bezpečnosti vyčlenili na pojednávania miestnosti v Ústave na výkon väzby v Prešove. Očakáva sa, že sledovaný proces bude komplikovaný a jeho dĺžka sa podľa hovorcu súdu Michala Drimáka nedá odhadnúť.

Černáka už v minulosti odsúdili na 8,5 roka za vydieranie stredoslovenských podnikateľov. Banskobystrický súd ho pôvodne poslal do väzenia aj za vraždu poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka.

Bývalý vodič autobusu Černák sa z väzenia dostal v roku 2002, keď o jeho prepustení rozhodol Krajský súd v Trenčíne. V roku 2003 prepustenie Černáka zrušil Najvyšší súd, mafiánsky boss pred políciou ušiel do Česka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu