Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Odsúdili Petlušovu exmanželku

Róbert Petluš
Róbert Petluš (Zdroj: ČTK)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva roky podmienečne za marenie spravodlivosti uložil dnes banskobystický súd exmanželke (31) Róberta Petluša, odsúdeného za vraždu Jána Kubašiaka z Polomky. Exmanželka Patrícia sa k trestnému činu priznala a s prokurátorom uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú dnes súd schválil a vyhlásil rozsudok.

Konanie bývalej manželky súvisí so situáciou po útoku expolicajtov Petluša, Juraja Roszíka a Róberta Červeňana na Jána Kubašiaka a jeho rodinu večer 14. novembra 2006. Petlušov otec 17. novembra ráno navštívil synovu manželku Patríciu v Banskej Bystrici. Tá mu vydala rôzne veci, ako kozmetiku, oblečenie, obuv, dva mobily, občiansky a vodičský preukaz na meno manžela, bankomatovú kartu a iné. Pritom vedela, že na Petluša bolo vyhlásené celoštátne pátranie, pretože bol spolu s Roszíkom a Červeňanom podozrivý z vražedného útoku na Kubašiaka.

Patrícia marila spravodlivosť i tým, že po 17. novembri odniesla z bytu aj koženú bundu Roszíka a presne nešpecifikované osobné veci Červeňana.

Bývalého banskobystrického vyšetrovateľa Petluša odsúdili za vraždu Kubašiaka na 25 rokov väzenia. Róbert Červeňan dostal za lúpežný atak osem rokov a Roszík, ktorý oboch usvedčoval, prijal dohodu o vine a treste na osem a pol roka väzenia. Všetky rozsudky sú právoplatné. Petluša v súčasnosti súdia aj za lúpežné prepadnutia rodičov futbalistu Vratislava Greška v Tajove a advokáta Jána Smetanu.

Stíhaný je aj Petlušov otec Emil (62) z Malej Lehoty pri Žarnovici. Toho prokurátor obžaloval za marenie spravodlivosti a za nedovolené ozbrojovanie. Policajti ho zadržali 17. novembra 2006 popoludní v obci Píla s vecami, ktoré mu pre syna v ten deň dala nevesta Patrícia. Nemal pri sebe vlastné osobné doklady o totožnosti, ale v aute sa našli okrem peňazí, oblečenia a iných vecí aj doklady jeho syna Róberta a hlaveň do samonabíjacej pištole, ktorá bola použitá pri Kubašiakovej vražde. Veci niesol synovi, ktorý sa s Roszíkom v tom čase skrýval na rodinnej chate.

Okresný súd vo Zvolene obžalobu na otca prijal ešte vo februári tohto roku. Na termín hlavného pojednávania 28. marca sa však ospravedlnil pre vážny zdravotný stav. Hlavné pojednávanie sa pre zdravotné problémy otca doteraz nemohlo uskutočniť. Obžalovanému Petlušovmu otcovi hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Na pojednávaní so synom využil svoje zákonné právo a nevypovedal.

Róbert Petluš sa s Patríciou rozviedol v októbri minulého roka. O rozvod manželstva, ktoré uzavreli v júli 2006, požiadala manželka. Maloletého syna Alexa súd zveril do opatery matke. Po rozvode sa Patrícia vrátila k dievčenskému menu Kusalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu