Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žene, ktorá nožom napadla svoju sesternicu, hrozí 20 rokov basy

BANSKÁ BYSTRICA - Obžalobu na 50-ročnú Vlastu K. zo Stredných Plachtiniec v okrese Veľký Krtíš prijal dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici. Prokurátor ju obvinil z pokusu obzvlášť závažného zločinu vraždy, pretože nožom napadla svoju 55-ročnú sesternicu Vlastu P. a spôsobila jej ťažké zranenia.

K udalosti došlo 15. decembra 2007 večer v rodinnom dome v Modrom Kameni. Rozvedená Vlasta K. prišla vrátiť sesternici peniaze a doniesla aj alkohol. Spolu popíjali s príbuznou a jej manželom, neskôr si alkohol šli dokúpiť.

Večer potom po predchádzajúcej hádke podľa obžaloby napadla sesternicu ležiacu na pohovke. Kuchynským nožom ju dvakrát bodla do hrudníka, pričom zasiahla pľúca, bránicu a pečeňový lalok. V útoku pokračovala aj po tom, keď obeť vstala. Motívom útoku mal byť konflikt medzi poškodenou sesternicou a jej manželom.

Ťažko zranenú príbuznú, ktorá sa zhodou okolností tiež volá Vlasta, zachránil rýchly lekársky zásah. Senát vytýčil hlavné pojednávanie na október a obžalovanú ponechal vo väzbe. Vlaste K. hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu