Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Janka bojuje s rakovinou, chce znovu vidieť synčeka!

Janka Mesárošová s Markom Zobraziť galériu (2)
Janka Mesárošová s Markom

BRATISLAVA - Porodila zdravého a krásneho synčeka Marka, jej šťastie však netrvalo dlho. Krátko po najradostnejšej udalosti v jej živote prišiel pád, objavili sa prvé zdravotné komplikácie.

„Po vyšetreniach a výsledkoch z histológie som sa dozvedela, že musím ísť na operáciu. Lekári mi to nepovedali priamo, ale z ich reakcií som vytušila, že je to vážne.“ spomína Janka Mesárošová (31) z Bratislavy. Krutá diagnóza znela: rakovina!

Po prvom šoku však prišlo nezlomné odhodlanie popasovať sa s nepriazňou osudu. „Prvý týždeň som bola zúfalá, nešťastná,“ zmieňuje sa o najťažších chvíľach svojho života. „Potom som si povedala, že sa z toho musím dostať za každú cenu. Jednoducho musím! Mám chuť bojovať,“ hovorí odvážne mladá mamička.

V pondelok sa Janka podrobila náročnej niekoľkohodinovej operácii, pri ktorej jej odstránili zasiahnuté ženské orgány. Svoje dni teraz trávi v Národnom onkologickom ústave v Bratislave a snaží sa zvíťaziť nad chorobou, aby sa mohla vrátiť k svojmu synčekovi, ktorého nadovšetko miluje.

Najviac jej pomáha práve samotná myšlienka na Marka. „On je to hlavné, čo mi pomáha. To, keď si ho predstavím,“ dodáva s pohnutím v hlase. Synčeka videla naposledy pred operáciou, o to viac sa teší domov na chvíľu, kedy ho konečne uvidí. „Ani by som nechcela, aby mi ho takého maličkého sem nosili, ani si to neviem predstaviť. Ja stále ešte ležím na posteli,“ vysvetľuje vyrovnaným hlasom, uvedomujúc si svoju situáciu.

Najväčšou oporou sú jej v ťažkých chvíľach rodina a priatelia. „Ale predovšetkým je to práve môj malý synček,“ opakuje.

Hoci sú na oddelení všetci veľmi milí – ako hovorí - sestričky aj lekári, musí sa popasovať nielen s odlúčením od svojich milovaných. Operáciou sa nič neskončilo. „Lekár povedal, že o približne desať dní by ma mali prepustiť a potom sa začne dlhá chemoterapia,“ dodáva odhodlane k tomu, čo ju v budúcnosti čaká.

Janka je bojovníčka, rozhodnutá zvíťaziť nad chorobou. Ľuďom s podobným odsudom odkazuje, aby sa neľutovali. „To spraví strašne veľa; Neľutovať sa. Ja som si povedala, že to budem brať tak, že mám chrípku,“ prezrádza.

Napriek tomu však jej cesta k plnému uzdraveniu nebude jednoduchá. „Celé onkologické oddelenie bojuje s nedostatkom krvi, to mi oznámili hneď,“ dodáva.

 

Janka má krvnú skupinu A+, preto chceme vyzvať všetkých darcov krvi, ktorí chcú pomôcť Janke v jej boji s chorobou a rovnako aj iným ľuďom s podobným osudom, aby sa obrátili na ktorékoľvek odberné pracovisko Národnej transfúznej služby na celom Slovensku.

Viac informácií nájdete na stránke www.ntssr.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu