Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obchodník so zbraňami zostáva vo väzbe

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Obchodník so zbraňami Ašot Mkrtyčev, ktorý si údajne objednal vraždu sninského podnikateľa, zostane vo väzbe.

Rozhodol o tom dnes prešovský okresný súd. Mkrtyčeva, ktorý pochádza z Azerbajdžanu, v piatok prepustili z väzby a vzápätí zadržali. Vlani ho za vraždu odsúdili na 20 rokov väzenia, rozhodnutie však neskôr vyšší súd zvrátil.

"Súd zobral muža do väzbe pre obavy, že by mohol ovplyvňovať svedkov alebo pokračovať v trestnej činnosti," povedal ČTK hovorca prešovského okresného súdu Michal Drimák. Mkrtyčeva v piatok zatkli pre podozrenie zo zločinu marenia spravodlivosti a prečinu útoku na verejného činiteľa.

Mkrtyčeva, ktorého na Slovensku obžalovali z viacerých trestných činov, je vo vyšetrovacej väzbe od roku 2004. Pri vlaňajšom procese ho zastupoval bývalý šéf Slovenskej informačnej služby Vladimír Mitro. Jeho reakciu na najnovšie zatknutie sa ČTK

Podnikateľa zo Sniny Františka Galandu zavraždili v roku 2002, zo zosnovania vraždy vyšetrovateľ obvinil Mkrtyčeva. Podľa vlaňajšieho rozsudku sa páchatelia o zabitie Galandu pokúsili trikrát.

Hoci proces prešovský okresný súd vlani uzavrel, jeho verdikt zrušil krajský súd. Proces s údajným objednávateľom vraždy a jeho komplicmi by mal na okresnom súde pokračovať 3. septembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu