Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pobúrené MVO: Trubačove výroky sú prejavom hrubej neúcty

Hovorca prezidenta Marek Trubač
Hovorca prezidenta Marek Trubač

BRATISLAVA - Mimovládne organizácie sú pobúrené výrokmi prezidentovho hovorcu Mareka Trubača.

Ten totiž uviedol, že listy organizácie Amnesty International Slovensko a duchovného hnutia Falun Gong adresované v týchto dňoch slovenskému prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi slúžia najmä na zviditeľnenie aktivít týchto organizácií. Na jeho vyhlásnie reagovali Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika, občianske združenie Človek v ohrození a Spoločnosť priateľov Tibetu.

Reakciu mimovládnych organizácií poskytol riaditeľ Konzervatívneho inštitútu M. R. Štefánika Ondrej Dostál. "Porušovanie ľudských práv v Číne je všeobecne známe a iste o ňom vie aj prezident Gašparovič. Výroky jeho hovorcu vnímame ako nemiestne zľahčovanie situácie a prejav hrubej neúcty k obetiam komunistického režimu v Číne a všetkým, ktorých základné ľudské a občianske práva sú týmto režimom potláčané," uviedli vo svojom vyjadrení mimovládky.

Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika, občianske združenie Človek v ohrození a Spoločnosť priateľov Tibetu sa pripájajú k požiadavke, aby sa prezident Gašparovič počas návštevy Číny vyjadril za dodržiavanie ľudských práv. "Zároveň ho žiadame, aby sa dištancoval od slov svojho hovorcu," uvádzajú mimovládne organizácie v reakcii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu