Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Belousovová za pozastavenie futbalových zápasov v Dun. Strede

Fanúšikovia Ferencvárošu v zápase DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava.
Fanúšikovia Ferencvárošu v zápase DAC Dunajská Streda - Spartak Trnava.

BRATISLAVA - Slovenský futbalový zväz by mal podľa prvej podpredsedníčky SNS Anny Belousovovej pozastaviť futbalové zápasy v Dunajskej Strede.

Belousovová tak reaguje na extrémne prejavy na futbalovom zápase v Dunajskej Strede tento víkend. Na zápase Dunajská Streda – Trnava v Dunajskej Strede spievali niektorí diváci maďarskú hymnu, kričali urážky na adresu slovenského národa, oslavovali „Veľké Maďarsko“ a mávali zástavami „Veľkého Uhorska“.

Belousovová vyzýva Slovenský futbalový zväz, aby prešetril tieto provokácie maďarských šovinistov a nacionalistov, a aby sa dôsledne a zodpovedne venoval skupinám ľudí, ktorí zneužívajú športové podujatia na národnostné ventilovanie a propagáciu veľkomaďarských politických cieľov. "Takéto nešportové správanie na slovenských štadiónoch je neprípustné," vyhlásila.

Na príchod a odchod fanúšikov na zápase dohliadalo 300 policajtov zo všetkých zložiek, i jazdná polícia. K dispozícii bolo tiež vodné delo. Počas bezpečnostnej akcie sa stalo podľa polície len zopár malých narušení verejného poriadku. Polícia obvinila 25-ročného Trnavčana z výtržníctva. Fanúšik Spartaka počas zápasu na konci deviatej minúty preskočil oplotenie sektora, vbehol do ihriska a v časti vyhradenej domácim strhol maďarskú vlajku. Jeho príklad nasledovali aj ďalší fanúšikovia Spartaka, ktorí vyšli na hraciu plochu.

Pre incident hlavný rozhodca odvolal obe mužstvá z trávnika a na sedem minút prerušil stretnutie. Priestupok urobil aj 33-ročný muž z Dunajskej Stredy. Pokúsil sa preliezť plot a preniknúť do sektora vyhradeného prívržencom Spartaka Trnava. Polícia mu za to dala tisíckorunovú pokutu (33 €). Zápas medzi DAC 1904 Dunajská Streda a Spartak Trnava skončil víťazstvom Dunajskej Stredy 3:0.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu