Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Proces s Okoličányho gangom odročili na september

(Zdroj: ČTK)

Bratislava - Výpoveďami štyroch svedkov prostredníctvom telemostu z Košíc sa dnes skončilo hlavné pojednávanie s údajným zločineckým gangom Róberta Okoličányho na Špeciálnom súde v Pezinku.

Pôvodne mal proces pokračovať až do piatku, predseda senátu ho však dnes odročil na 22. - 26. septembra. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Počas štyroch dní súd vypočul len 11 svedkov a jedného znalca. Aj dnes sa na pojednávaní zúčastnil len jeden z obžalovaných - Jozef L., ktorého eskortovali z väzby. Róbert Okoličány sa tejto časti pojednávanie nezúčastňuje, pretože ho senát v pondelok vylúčil na samostatné konanie spolu s ďalším obžalovaným Martinom M. Termín sudca ešte stále nevytýčil.

V kauze údajného zločineckého gangu je obžalovaných 16 osôb z 19 trestných činov. Podľa obžaloby majú na svedomí päť vrážd a niekoľko pokusov o vraždu. Okrem toho sú obžalovaní z nedovoleného ozbrojovania, obchodu so zbraňami, ťažkého ublíženia na zdraví, vydierania a ďalších zločinov. Róbert Okoličány a traja ďalší sú obžalovaní aj z vraždy Jozefa Ferenca. Senát spojil obe obžaloby na spoločné konanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu