Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zomrela najstaršia Slovenka: Pozrite sa, akého krásneho veku sa dožila! Toto bol jej recept na dlhý život

(Zdroj: Getty Images)

PARTIZÁNSKE - Gizka Dvončová, najstaršia Slovenka žila v Partizánskom, v meste, kde v roku 1938 Ján Antonín Baťa začal budovať obuvnícky závod. Pani Gizka Dvončová sa dožila úctyhodného veku 106 rokov.

Detské kardiocentrum oslavuje 30 rokov fungovania (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Mimoriadne smutnú správu oznámil v nedeľu večer prostredníctvom sociálnej siete primátor mesta Partizánske Jozef Božík. „Dnes nás, vo veku 106 rokov, navždy opustila najstaršia občianka nášho mesta i Slovenskej republiky, pani Gizka Dvončová...Dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť rodine i všetkým blízkym. Odpočinutie večné daj jej Pane, svetlo večné nech jej svieti, nech odpočíva v pokoji...“

 

Milí spoluobčania, milí priatelia. Dnes nás, vo veku 106 rokov, navždy opustila najstaršia občianka nášho mesta i...

Posted by Chceme zmenu v Partizánskom on Sunday, May 28, 2023

Pani Gizka Dvončová sa iba pred pár týždňami zúčastnila koncertu spevokolu Nádej, v ktorom je jej syn korepetítor a neter je vedúcou spevokolu. Spev milovala aj pani Dvončová, ktorá povedala pri oslave svojej storočnice, že dlhé chvíle v domácnosti si vždy krátila spevom. V poslednom rozhovore prezradila aj svoje dlhoročné hobby a tajný recept na dlhovekosť. "Ja sa sama čudujem. Žila som striedmo, nebola som zamestnaná, čo bolo treba, to som spravila, nebola som však lenivá. Rada som vyšívala, háčkovala a lúštila krížovky," prezradila vtedy 100-ročná pani Gizka. Koncom tohto roka by sa dožila 107 rokov.  

Viac o téme: DlhovekosťPartizánskeNajstaršia Slovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu