Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otvorenie najväčšieho nákupného centra na Slovensku vyvolalo šialenstvo: Nové svetoznáme značky, davy ľudí a tlačenica

Zobraziť galériu (9)

BRATISLAVA – Dlho očakávaná akcia prilákala davy ľudí. V Bratislave otvorili novú časť nákupného centra Eurovea, ležiaceho na nábreží Dunaja. Komplex s promenádou, reštauráciami a predajňami ako Primark, Tefal či eobuv už v prvý deň vyvolal hotové šialenstvo.

Otvorenie druhej časti nákupného centra Eurovea (Zdroj: Topky/Maarty)

Otvorenie novej obchodnej pasáže urobí z Eurovey najväčšie nákupné centrum na Slovensku. Najvýraznejším lákadlom je bezpochyby prvá slovenská predajňa značky Primark. Cenovo dostupné oblečenie, doplnky či hračky prilákali davy ľudí, z ktorých mnohí čakali v rade pred predajňou ešte predtým, ako sa jej brány oficiálne otvorili. Vytvorený bol dokonca špeciálny opáskovaný koridor, aby sa eliminovala tlačenica či možné konflikty pri čakaní. Prvú predajňu na Slovensku tu bude mať aj značka Tefal či Lindt.

Otvorenie najväčšieho nákupného centra
Zobraziť galériu (9)

Otvorenie najväčšieho nákupného centra
Zobraziť galériu (9)

Tým to však zďaleka nekončí. V pasáži bude mať svoje miesto aj športová značka Nike. V novej časti nákupného centra Eurovea bude mať vôbec najväčšiu predajňu na Slovensku. S ponukou značkového oblečenia a obuvi na rôzne športové aktivity prichádza aj JD Sports.

Otvorenie najväčšieho nákupného centra
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zákazníci však v novej nákupnej pasáži nájdu aj značky ako Calvin Klein Jeans i Calvin Klein Underwear, českú kozmetiku Manufaktura a nový koncept predstaví aj španielska značka Desiqual. Nachádzať sa tu budú aj predajne Mango, Mango man, vôbec prvá predajňa českej značky Vuch či predajňa HalfPrice.

Okrem módnych značiek svoju prvú predajňu na Slovensku práve v centre Eurovea otvorí jeden z troch najväčších e-shopov v Európe Alensa.sk, ktorý prichádza so širokým portfóliom slnečných a dioptrických okuliarov, kontaktných šošoviek a ďalších doplnkov pre starostlivosť o oči.

Známa značka Primark otvára svoju pobočku v Eurovei (Zdroj: Topky/Maarty)

Otvorenie najväčšieho nákupného centra
Zobraziť galériu (9)

Otvorená bude aj predajňa poľskej športovej značky 4F. Nájdete tam tiež predajňu Sport Vision, Vinotéku Matyšák, papiernictvo ŠEVT či Benu lekáreň. Premiestňujú sa tam aj už etablovaní nájomcovia, ktorí svoje predajne zväčšujú ako FaxCopy, Sofia Jewelry a Lotsi.

V rámci služieb budú k dispozícii cestovné kancelárie Čedok, TIP travel a SUN & FUN HOLIDAYS. Do servisnej zóny sa už do novej časti nákupnej pasáže relokuje Hodinár a B&B servis. Svoje priestory hneď vedľa zväčšuje komixový obchod Nekonečno.sk. Fanúšikovia inteligentnej elektroniky a gamingu budú mať k dispozícii aj prevádzku Smarty.sk. Nachádzať sa tu bude však aj pobočka Slovenskej sporiteľne či Tesca Express.

Otvorenie najväčšieho nákupného centra
Zobraziť galériu (9)

V druhej vlne otvárania predajní v novej pasáži budú pre zákazníkov k dispozícii predajne eobuv a Modivo, ktoré doteraz fungovali iba v online priestore. Fungovať tu bude aj ďalšia predajňa známa z online priestoru – Notino. Doplnky pre domácnosť prináša značka YOYOSO. Pridajú sa ďalšie butiky značiek Hugo a Boss. V blízkej dobe bude otvorená aj predajňa Sports Direct.

Súčasťou centra budú tiež kaviarne, reštaurácie na nábreží či populárne foodcourty v hornej časti, kde si môžu zákazníci vybrať z rôznych druhou cudzokrajných kuchýň, ale aj obľúbených fastfoodov. Poskytne 1 156 miest na sedenie  a doplnený o štýlový Food Hall vytvorí spolu so 16 reštauráciami na promenáde pri Dunaji najväčšiu gastro destináciu na Slovensku.

„Zákazníci, ktorí majú   v Eurovea už svoje obľúbené prevádzky, sa nemusia báť, tie sa presunú do novej časti,“ vysvetľuje Katarína Paule, leasing manažér Eurovea. Nájdu tam obľúbené mexické Chilantro, vietnamské PHO, ázijské Sunshine, aj špecialistov na rybacie teplé aj studené pokrmy Nordsee.

Otváračka nákupného centra
Zobraziť galériu (9)
Otváračka nákupného centra  (Zdroj: Ján Zemiar)

Nebudú chýbať rezne od prevádzky Schnitzel, či kuchyňa Chickees s prevahou zeleniny a ich typických jedál z hydiny na všetky spôsoby. Nové chute do Eurovea prináša medzinárodný reťazec KFC. Americká kuchyňa bude zastúpená bistrom Amerikanos. Rôznorodú indickú kuchyňu, ktorá si už našla svojich zákazníkov aj v hlavnom meste reprezentuje Satyam a maďarskú Csarda u Gazdu. Kiosk Pomodorino od talianskej reštaurácie v Bratislave Da Cono ponúkne cestoviny, pizzu aj šaláty. Klasické talianske raňajky a rímsky typ pizze alla Romana dostane kúpiť v kiosku MILLETRANCI.  Chýbať nemôže ani Milk tea.Kaviareň tam bude mať aj Zuzana Plačková - Black Garden.

Otvorenie najväčšieho nákupného centra
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V druhej vlne sa budú môcť zákazníci tešiť na známu klasiku Regal Burger s prevedeniami hamburgerov a to aj bez mäsa. Chýbať nebudú ani exotické havajské POKÉ bistro, Bratislavčanom známe buchty a knedle Na pare, Alladin´s Swawarma&Humus s ponukou orientálnej kuchyne, špeciálne plnené bagety v Philly´s Cheesesteak, džús bar Jumbo, mexické Los Capolitos, aj polievka od BigSoup ako hlavné jedlo. Tradičný portugalský dezert pastel de nata napečie BeijaFlor, remeselnícka pekáreň Boulanger&Pattiserie pripraví pečivo aj koláče a zabehnutý koncept slovenskej kuchyne Koliba predstaví zdravý podkoncept Fresh. Tri reštaurácie budú mať vnútorné sedenie, čo je návštevníkom známe už z ázijskej reštaurácie Sumi by Sajado, k nej však pribudne turecká Harika a ázijský koncept Buddha Original, ktorý vstúpi prostredníctvom Eurovea na slovenský trh.

Otvorenie najväčšieho nákupného centra
Zobraziť galériu (9)

Výstavba pokračovania komplexu Eurovea sa začala koncom roka 2019. Jej súčasťou je aj prvý slovenský mrakodrap  Eurovea Tower. Ten zatiaľ nie je dostavaný, stať by sa tak však malo už v dohľadnej dobe. Po dokončení stavby bude mať 47 nadzemných podlaží a dosiahne 168 metrov. Za mrakodrap sa podľa medzinárodne uznávaných kritérií považuje budova s výškou aspoň 150 metrov. Súčasťou centra sú aj rozsiahle podzemné garáže.

Viac o téme: OtvorenieEuroveaPrimark
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu