Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

MIMORIADNE Dědeček to má poriadne nahnuté: Padla obžaloba od prokurátora, hrozí mu doživotie!

Prokurátor chce pre Dědečka doživotný trest. Zobraziť galériu (3)
Prokurátor chce pre Dědečka doživotný trest. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Maarty)

BRATISLAVA - Mnohých koncom októbra minulého roka zasiahla a vydesila strašná dopravná nehoda na Zochovej ulici v Bratislave, keď sa tréner Dušan Dědeček pod vplyvom alkoholu rútil na množstvo ľudí na zástavke v extrémnej rýchlosti. Po nehode ostalo päť obetí, trpká pachuť aj zúfalstvo pozostalých. Vyšetrovanie bolo ukončené koncom marca a v týchto dňoch už vieme, ako sa rozhodol prokurátor.

archívne video

Dušana Dědečka predvádzajú na Okresný súd, ktorý rozhoduje o jeho prepustení z väzby (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Informáciu priniesol portál TVNoviny.sk. Vyšetrovanie nehody bolo pritom oficiálne ukončené len nedávno. Dnes už poznáme výsledok o tom, ako sa v návrhu rozhodol prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Obžaloba a možné doživotie

Dušan Dědeček by mal podľa návrhu prokurátora po nehode poriadne pykať. "Dňa 29.03.2023 podal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava obžalobu na obvineného D. D. pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle," povedal televízii krajský prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo. Situácia je dramatické, pretože ak Dědečkovi vinu dokážu, v hre je aj doživotie.

MIMORIADNE Dědeček to má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Je faktom, že tréner, ktorý auto v osudný večer viedol, pil viackrát a v krvi mal vyše dve promile. Následne si sadol za volant a nabúral vo vysokej rýchlosti do davu ľudí na zastávke na ulici Zochova. Po náraze prišli o život piati ľudia.

MIMORIADNE Dědeček to má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Obvinený je väzobne stíhaný od októbra 2022 pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Pre trestný čin všeobecného ohrozenia hrozí podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie.

Viac o téme: NehodaProkurátorObžalobaZochovaDušan Dědeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu