Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Meteorológovia veštia ďalšiu zmenu počasia! VAROVANIE Niektoré časti Slovenska čaká víkendové peklo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Premenlivé počasie od začiatku týždňa vystriedal dnešný mimoriadne slnečný deň. Aj keď teploty na juhu Slovenska budú atakovať príjemných 19 stupňov Celzia, poobedná oblačnosť prinesie väčšie množstvo zrážok na celom území Slovenska. Turistov na horách môžu prekvapiť aj snehové zrážky.

Dnešné počasie ovplyvňuje frontálny systém, s ktorým bude pribúdať aj oblačnosť. Hoci na juhu budú teploty stúpať až k príjemným 19-tim stupňom Celzia, na severe Slovenska budú teploty v rozmedzí medzi +12 a + 14 stupňov Celzia.

Polícia začala v súvislosti s požiarom piatich áut v Dolnej Trnávke trestné stíhanie (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

V popoludňajších hodinách však pribudnú zrážky, ktoré potrvajú až do večerných hodín. Od hranice 1800 m sa dážď zmení na sneh. Vietor bude fúkať cez deň od juhozápadu a rýchlosťou do 30 km/h v ojedinelých prípadoch v nárazoch do 45 km/h.

Meteorológovia veštia ďalšiu zmenu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gettyimages.com)

Príjemné jarné počasie na západnom Slovensku vystrieda popoludní oblačnosť. Spočiatku ojedinelá, neskôr pribudne a na viacerých miestach sa objavia prehánky. Teploty budú dosahovať +15 až +19 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku sa očakáva podobný scenár. Zmenšenú oblačnosť dopoludnia vystrieda väčšia oblačnosť a časom sa aj rozprší. Teploty by sa mali pohybovať v rozmedzí +12 až +18 stupňov Celzia. Zvýšená oblačnosť bude aj na východnom Slovensku a k večeru sa na viacerých miestach rozprší. Teploty budú v rozmedzí od +11 do +17 stupňov Celzia.

Budúci týždeň sa bude niesť v znamení zrážok. Sobota by sa teplotami mala približovať k piatku, no v nedeľu sa už začne postupne ochladzovať. Celý budúci týždeň nás potrápia aj nízke teploty. Nočné teploty budu budúci týždeň výrazne pod nulou a v horských dolinách môžu dokonca očakávať teplotu v noci až - 10 stupňov Celzia. Maximálna teplota vzduchu bude na juhu do +10 stupňov Celzia, no na severe sa môžu vyskytnúť mrazy aj počas dňa. Snehové zrážky by sa tak mohli objaviť aj v nižších polohách, informovalo SHMÚ.

Meteorológovia zároveň vyzývajú pred prudkou zmenou počasia na horách, kde slnečné počasie vystriedajú snehové zrážky a teploty okolo +4 stupňov Celzia. Obozretní by mali byť aj vodiči na cestách, aby z dôvodu pribúdajúcich zrážok prispôsobili svoju jazdu stave vozovky a nedostali šmyk.

Viac o téme: JarPočasieZrážkyPredpoveď počasiaSlnečné počasieJarná predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu