Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ostrá kritika politikov! V kauze vraždy Tupého zadržali 10 ľudí, prepustili 8: Šéf polície Hamran je optimistický

Štefan Hamran
Štefan Hamran (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - V kauze vraždy Daniela Tupého zatiaľ polícia zadržala desať osôb. Osem z nich medzitým prepustila na slobodu. Vyšetrovanie naďalej pokračuje. Zatiaľ nikoho neobvinili. Vedenie polície o tom informovalo na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Policajný prezident Štefan Hamran zdôraznil, že zadržaní sa mali na "110 percent" nachádzať v čase vraždy na mieste činu. "Cítili sme potrebu vyslať jednoznačný signál, že prepustenie ôsmich osôb neznamená koniec vyšetrovania," podotkol s tým, že ďalšie informácie k postupu polície nebudú poskytovať. Podrobnosti o dvojici zadržaných neuviedol. Polícia v utorok informovala len o ôsmich zadržaných. Dvoch ďalších mali zadržať neskôr. Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko doplnil, že časť skutkov je premlčaná. V súvislosti s objasnením vraždy je Hamran výrazne väčší optimista, ako bol v stredu.

"Vyšetrovanie napreduje, prináša to ovocie," dodal. "Krajská prokuratúra Bratislava sa nebude k veci bližšie vyjadrovať, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania, vo veci i naďalej prebiehajú procesné úkony," uviedol hovorca a prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán.

V prípade vraždy študenta Daniela Tupého zadržali 10 osôb, 8 prepustili (Zdroj: Topky/Maarty)

Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia. Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Viac o téme: VraždaPolícia NAKADaniel TupýŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu