Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Brutálna vražda vo väzenskej cele: Väzňa mali nájsť uškrteného! Polícia začala trestné stíhanie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V bratislavskom Starom Meste na Chorvátskej ulici našli v utorok ráno telo mŕtveho muža vo výkone väzby. Udalosť je v štádiu vyšetrovania. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Vo väzenskej cele našli v utorok ráno telo mŕtveho muža. Ide o odsúdeného väzňa, ktorého má mať na svedomí jeho spoluväzeň. "Privolaným obhliadajúcim lekárom bola nariadená súdnolekárska pitva," ozrejmila.

 

AKTUÁLNA INFORMÁCIA: NÁLEZ TELA BEZ ZNÁMOK ŽIVOTA Kriminalisti krajskej kriminálnej polície dnes v skorých ranných...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, March 21, 2023

Aktuálne je podľa informácií portálu Startitup na mieste krajský výjazd, ktorý vyšetruje vraždy. K úmrtiu malo prísť tak, že väzeň uškrtil svojho spoluväzňa. "Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky po vykonaní neodkladných a neopakovateľných úkonov na mieste činu začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," informovala policajná hovorkyňa Jana Šimunková. 

archívne video

Bývalý väzeň opisuje, aké to bolo vo väzení v Želiezovciach (Zdroj: Topky/Maarty)


 Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) priblížil, že 53-ročný muž bol vo väzbe pre podozrenie zo spáchania trestných činov týrania blízkej osoby a zverenej osoby i drogovej trestnej činnosti. "Bezprostredne po nahlásení tejto udalosti spoluobvineným na cele bola obvinenému poskytnutá personálom ústavu neodkladná prvá pomoc a zároveň bola privolaná rýchla zdravotná pomoc," povedala pre TASR hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Ako ďalej uviedla, tak ako v prípade každého úmrtia osoby vo výkone väzby alebo výkone trestu, sú okolnosti úmrtia predmetom vyšetrovania Policajného zboru. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je Zbor väzenskej a justičnej stráže oprávnený poskytovať bližšie informácie," doplnila.

Viac o téme: TeloVäzbaPolícia BratislavaStaré Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu