Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Takto spomínajú minister práce a štátny tajomník na prvé brigády: Čistenie jarkov a roznášanie politických letákov!

Milan Krajniak, Juraj Káčer Zobraziť galériu (5)
Milan Krajniak, Juraj Káčer (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Riadia rezort, ktorý v našej krajine má na starosti všetko, čo sa týka práce a rodiny. Pre topky.sk si zaspomínali na svoje prvé brigády a ako zarobené peniaze minuli. Prezradili, akú veľkú rodinu v mladosti plánovali a aká je realita.

Šéf ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak s prvou brigádou začal, keď mal 15 rokov. Bol vďačný otcovi, ktorý mu ju vybavil. V elektrárni Nováky čistil jarky popri železničnej trati. „Vykopávali sme hlušinu, pílili kríky. Prácu som bral poctivo,“ povedal. Tešil sa, že si môže zarobiť a mať väčšie vreckové. Peniaze minul na knihy. Veľmi rád však spomína na brigádu v pekárni. V tom čase už študoval vysokú školu. „Privyrábal som si ako závozník v pekárni v Prievidzi. Milujem chlieb, jeho vôňu. Rozvážať po celom okrese, do každej dediny, do všetkých pekární chlieb, bola práca snov,“ spomínal minister. Jediným problémom bolo včasné vstávanie. S kolegom boli na nohách už od pol druhej ráno.

Takto spomínajú minister práce
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Druhý muž rezortu práce -  štátny tajomník Juraj Káčer si popri škole privyrábal ako dokladač tovaru. Neskôr roznášal politické letáky jedného z kandidátov na primátora Bratislavy. Zaujímavé je, že Juraj Káčer už roky pôsobí v bratislavskej komunálnej politike. „No jednou z najzaujímavejších brigád, aké som kedy mal, bolo vozenie hudobných skupín z Viedne na slovenský festival,“ hovorí Káčer. Keďže v mladosti veľmi rád a intenzívne športoval, prvé zarobené peniaze minul na šport.

Takto spomínajú minister práce
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„V minulosti boli brigády úplne automatické, dnes mladšia generácia k manuálnej práci natoľko neinklinuje,“ vysvetlila PR manažérka pracovného portálu Kariéra Katarína Tešla. Podľa jej slov brigáda a prvé pracovné skúsenosti sú práve tým, čím sa dnešní mladí ľudia môžu odlíšiť od svojej konkurencie pri vstupe na trhu práce.

Človek mieni...

Rodina je pre oboch veľmi dôležitá. Minister Milan Krajniak s manželkou sníval, že budú mať štyri deti a štátny tajomník Juraj Káčer ako 18 ročný plánoval len jedno dieťa. Ako to osud zariadil?

Viac vo videorozhovore TU.

VIDEO Rozhovor s Krajniakom a Káčerom: Spomienka na prvé brigády

Rozhovor s Krajniakom a Káčerom: Spomienka na prvé brigády (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: Minister práceŠtátny tajomníkMilan KrajniakJuraj KáčerPrvé brigády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu