Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poverený minister práce Milan Krajniak: Hoci nebude platiť koaličná zmluva, dobré veci by mali prechádzať

Milan Krajniak
Milan Krajniak (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na Slovensku je štandardom, že pol roka pred voľbami prestáva platiť koaličná zmluva. Aj potom však treba rokovať v rámci vlády i v parlamente o tom, aby dobré veci prechádzali a boli schválené. Po stredajšom zasadnutí vlády to povedal dočasne poverený minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

"Správame sa rovnako ako vždy. Vždy s našimi partnermi rokujeme o návrhoch zákonov, ktoré chceme predložiť," povedal novinárom Krajniak. Upozornil, že je bežné a štandardom na Slovensku, že pol roka pred voľbami prestáva platiť koaličná dohoda. "Polrok pred voľbami bude, myslím si, 30. marca, ale predpokladám, že tak ako doteraz budeme rokovať aj s kolegami vo vláde, aj so šéfmi klubov v parlamente o tom, aby dobré veci prechádzali," zdôraznil.

Archívne VIDEO

Milan Krajniak o valorizácii životného minima (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Myslí si, že iba preto, že je vyhlásený termín volieb, by nemali trpieť ľudia tým, že by sa pol roka neschvaľovali veci, ktoré by im mohli pomôcť. Ak má niekto návrh, ktorý bude znamenať zvýšenie výdavkov a ukáže sa ako oprávnený s cieľom pomoci ľuďom, vždy k nemu treba doplniť informáciu, ako to chce financovať. "Presne takúto dohodu sme urobili v súvislosti s obedmi zadarmo," uzavrel Krajniak.

Viac o téme: Zasadnutie vládyKoaličná zmluvaMilan Krajniak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu