Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúci moment krátko po Pavlovej výhre vo voľbách: Na pódiu sa nečakane objavila Čaputová, dostala tento DARČEK

Petr Pavel daroval prezidentke Zuzane Čaputovej flanelovú košeľu Zobraziť galériu (4)
Petr Pavel daroval prezidentke Zuzane Čaputovej flanelovú košeľu (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

BRATISLAVA/PRAHA - Novozvolenému českému prezidentovi Petrovi Pavlovi prišla do volebného štábu vo Fóre Karlín pogratulovať slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Vyjadrila radosť nad tým, že v Európe pribudne hlava štátu, ktorá ctí demokratické hodnoty. Jeho víťazstvo označila za víťazstvo nádeje, že slušnosť a pravdovravnosť nie je slabosťou, ale silou, ktorá môže viesť k víťazstvu, a to dokonca aj v politike.

Zuzana Čaputová prišla do štábu Pavla, víťazstvo považuje za nádej

Zuzana Čaputová prišla do štábu Pavla, víťazstvo považuje za nádej (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

Príhovor a následne flanelová košeľa v balíčku

"Myslím si, že na svete nie sú dva národy také blízke ako Česi a Slováci. Práve táto ľudská blízkosť je dôvodom, prečo sa spolu tešíme v každej veľkej chvíli. A voľba prezidenta a hlavy štátu nesporne takou veľkou chvíľou je," povedala Čaputová. "Ja osobne mám mimoriadnu radosť, že v našom regióne a v Európe pribudne hlava štátu, ktorá ctí demokratické hodnoty a ktorej sila pramení z pokoja," poznamenala Čaputová tesne predtým, ako jej víťaz druhého kola prezidentských volieb Pavel podaroval v balíčku flanelovú košeľu.

Celej Českej republike zaželala, aby sa nikto necítil ako porazený a aby dnešok ľudia brali ako nový začiatok a ako príležitosť pre spoluprácu. Dodala, že sa veľmi teší na spoluprácu.

Zuzana Čaputová sa objavila na volebnom štábe Petra Pavla
Zobraziť galériu (4)
Zuzana Čaputová sa objavila na volebnom štábe Petra Pavla  (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Pavol už skôr povedal, že bude chcieť ísť na prvú zahraničnú cestu na Slovensko. Cestu by chcel spojiť aj s návštevou Ukrajiny, kam by rád šiel práve s Čaputovou. "A ja mám úprimnú radosť z toho, že v našom regióne a v Európe bude ďalší prezident, ktorý si ctí demokratické hodnoty a ktorého sila, pramení v pokoji. Spolu s Vami, pán budúci prezident, zvíťazila aj nádej, že slušnosť a pravdivosť nie sú slabosťou, ale vedia byť silou. Prajem Českej republike, aby dnes nikto nemal pocit prehry. Ale pocit nového začiatku a príležitosti na spoluprácu," napísala prezidentka v statuse.

Šokujúci moment krátko po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Viac o téme: VoľbyPrezidentČeskoPetr PavelZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu