Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Slovensko sa rúti ozajstná zima: Pripravte si teplé oblečenie, budete ho potrebovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Slovensko zavíta ku koncu týždňa zima. Najchladnejšie by však malo byť v pondelok a v utorok (12. - 13. 12.), keď bude na väčšine územia celodenný mráz a na severe len okolo mínus piatich stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Nočná teplota vzduchu ešte nebude veľmi nízka, keďže sa nad našou oblasťou bude nachádzať veľa oblačnosti, ale ojedinelý pokles teploty pod mínus desať stupňov Celzia zrejme zaznamenáme," priblížili meteorológovia. Studený vzduch je podľa nich už v týchto chvíľach pomerne blízko nášho územia a v ďalších dňoch zotrvá nad strednou Európou.

 

V závere týždňa k nám zavíta zima Začiatok zimy 2022/23 je zatiaľ na území Slovenska mierny s priemernou dennou...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Wednesday, December 7, 2022

SHMÚ zároveň poukázal, že v nižších polohách na väčšine územia až do utorka (6. 12.) absentovala snehová pokrývka a v nižších polohách nebol zaznamenaný silný mráz, teda minimum teploty vzduchu pod mínus desať stupňov Celzia. "Na druhej strane sa na viacerých miestach vyskytlo aspoň prvé sneženie a aj v nížinách sa na niektorých miestach prechodne vytvorila snehová pokrývka alebo aspoň poprašok," poznamenal ústav.

Viac o téme: ZimaPočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu