Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Je definitívny koniec! Klusovi došli so SaSkou a jej návrhom na odvolanie Hegera posledné nervy, dáva im zbohom!

Klus má toho dosť a odchádza zo SaS
Klus má toho dosť a odchádza zo SaS (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po tom, čo sa dnes bývalá koaličná strana SaS rozhodla podať návrh na vyslovenie nedôvery vláde Eduarda Hegera (OĽaNO) už niektorým ľuďoch došla aj posledná trpezlivosť. Meno je jasné - bývalý štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus. Ten už pred istým časom ohlásil, že odchádza z klubu SaS, no ešte stále pôsobil ako člen liberálov. Po dnešku sa to definitívne zlomilo a SaS svojím dnešným krokom uňho preťala aj posledné zväzky spolupráce. Je koniec!

VIDEO Dnes podala SaS návrh na vyslovenie nedôvery vláde:

SaS podáva návrh na vyslovenie nedôvery vláde (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Sulík ozrejmil, že pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze dodali podpisy aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho, čo sa výdatne podpísalo aj na následnej reakcii premiéra, OĽaNO či Za ľudí, ktorí nemohli uveriť vlastným ušiam. Sulík povedal tiež to, že strana SaS je jednotná a ich 20 poslancov bude hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde. Zároveň uviedol, že s nikým zatiaľ nerokovali o tom, kto ako zahlasuje. "Uvidíme, kto sa ako vyfarbí," dodal Sulík.

"Koalícia dávno prestala bojovať proti mafii a proti korupcii. Toto vidí každý. Ak by sme teraz neurobili nič, v riadnych voľbách, o 15 mesiacov, sa práve Robert Fico vráti tak, že možno tie voľby vyhrá, lebo jeho najväčším podporovateľom je Igor Matovič. Toto je fakt, preto musíme niečo spraviť," povedal Sulík. Či už predčasné voľby, úradnícka vláda alebo iná nová koalícia 76 poslancov bude podľa jeho slov lepšie riešenie než súčasná vláda.

Klusovi došli aj posledné nervy

Po týchto správach to už nevydržal bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus, ktorému postoj strany SaS už dlhšie išiel proti srsti. Nedávno bol pritom na ich sneme jednohlasne zvolený za podpredsedu strany. Zrejme to však všetko bolo márne. Dnes ohlásil definitívny koniec. "Prišiel čas sa definitívne rozlúčiť," napísal v úvode statusu Klus. 

 

PRIŠIEL ČAS SA DEFINITÍVNE ROZLÚČIŤ 👋🏻 Dnes kolegyne a kolegovia z SaS ohlásili snahu odvolať vládu pod vedením Eduarda...

Posted by Martin Klus on Thursday, December 1, 2022

Nedokáže sa stotožniť s postojom strany

Klus priznal, že práve spomínaný návrh na vyslovenie nedôvery vláde bol posledným klincom do rakvy jeho pôsobenia u liberálov. "Ako ešte stále člen SaS sa s týmto nedokážem stotožniť, a preto som sa definitívne rozhodol požiadať v najbližších dňoch aj o ukončenie členstva. Ďakujem za osem rokov spolupráce a tri roky členstva, ktoré mi mnohé dali. Moja časť dohody o korektnom a priateľskom odchode stále platí, i keď sa môže zdať už len ako jednostranná. Mojim bývalým kolegyniam a kolegom úprimne prajem všetko dobré a kiežby som sa pre dobro Slovenska v mojich prognózach radšej mýlil ja," dodal na záver Klus. 

Viac o téme: OdchodStranaNávrh na odvolanieSaSMartin KlusEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu