Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič sa pre lekárskych odborárov masívne opustil na sociálnej sieti: Žalúdok sa mi obracia, vyhlásil!

Matovič zverejnil veľmi dlhý status na margo rokovaní s LOZ. Zobraziť galériu (2)
Matovič zverejnil veľmi dlhý status na margo rokovaní s LOZ. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

BRATISLAVA - Stačilo! Igorovi Matovičovi (OĽaNO) ako ministrovi financií a členovi vlády, ktorý rokoval s Lekárskym odborovým zväzom (LOZ) došla trpezlivosť. Na sociálnej sieti zverejnil veľmi dlhý status, v ktorom spomína na osobnú, rodinnú skúsenosť s nemenovaným lekárom a aj to, že tento lekár je teraz podporovateľom LOZ. Matovič povedal, že z posledných dní sa mu prevracia žalúdok!

archívne video

Nové nápady pána Matoviča prinášajú negatívne emócie do nemocníc, prišli sme dnes situáciu upokojiť a vyriešiť, tvrdí predseda lekárov (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Rokoval som s odborármi cca 40 hodín, viac nebudem. Žalúdok sa mi definitívne prevrátil," napísal Matovič na sociálnej sieti Facebook.

Spomienka na rodinnú skúsenosť s mladosti

Matovič si zaspomínal na udalosť, keď mal len 22 rokov. "S mamou sme stáli pred operačnou sálou neurochirurgie na Kramároch. S napätím sme čakali na výsledok operácie ocina, ktorému diagnostikovali zhubný nádor na mozgu. Išlo o čas ... zrazu vyšiel von z operačnej sály hlavný operatér, prišiel ku nám a mamine povedal: "Pani Matovičová, potrebujem motivovať operačný tím. Päť tisíc by to spravilo." Mamina povedala, že ale ona pri sebe také veľké peniaze nemá. Chladnokrvne povedal: "Nevadí, počkáme." Ja som zostal, mamina v strese utekala do mesta do banky. Keď po hodine prišla a "motivačné" odovzdala do rúk "lekára", operácia ocina sa začala. V lete ocino zomrel," skonštatoval Matovič s tým, že spomínaný lekár je vraj teraz členom LOZ a rokuje s vládou.

Matovič sa pre lekárskych
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nie je schopný viac zoči-voči sedieť spomínaným ľuďom

Líder OĽaNO dodáva, že nedokáže viac sedieť zoči-voči ľuďom, ktorí na rokovaní o sebe povedia, že sú elita národa "zároveň cynicky, chladnokrvne a s ironickým úsmevom vám šplechnú do očí, že im je jedno, kto bude liečiť ľudí bojujúcich o život v nemocniciach po 1. decembri"

Matovič týmto zrejme vysvetľoval svoju absenciu na dnešných rokovaniach LOZ s vládou. Zvyšné rokovania zrejme aj podľa toho, čo sa v statuse ďalej píše, necháva na predsedu vlády Eduarda Hegera a vraj "pochopí", ak urobí nejaké ústupky. "Ja by som vydieračom neustupoval. Áno, odborári huckali, huckajú a budú huckať lekárov, budú im dávať návody, ako čo najviac paralyzovať chod nemocníc a áno, zrejme by kvôli ním nastal obrovský stres a riziko, že na branie rukojemníkov niekto doplatí," píše nervózny Matovič.

Pre značnú dĺžku statusu ho zverejňujeme v plnom znení nižšie:

 

SOM PN ... obrátil sa mi žalúdok Mal som 22. S mamou sme stáli pred operačnou sálou neurochirurgie na Kramároch. S...

Posted by Igor Matovic on Saturday, November 26, 2022
Viac o téme: ProtestLekáriReakciaStatusIgor MatovičLOZ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu