Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Vodičovi, ktorý usmrtil päť študentov, vzniesli obvinenie! Hrozí mu vysoký trest

(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Polícia navrhuje väzbu pre opitého vodiča, ktorý spôsobil v nedeľu (2. 10.) tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami. Obvinili ho z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

60-ročný vodič vozidla zn. Škoda SuperB, ktorý pred jazdou požíval alkohol, zišiel vo vysokej rýchlosti počas jazdy mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy. Tam sa v tom čase nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s osobami.

Ľudia sa schádzajú na mieste tragickej nehody v Bratislave a zapaľujú sviečky (Zdroj: Topky/Maarty)

"V dôsledku tejto zrážky bezprostredne na mieste zahynuli štyri osoby, tri osoby boli v kritickom stave prevezené do nemocníc, ďalšie tri osoby utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V priebehu včerajšieho dňa došlo k úmrtiu piatej osoby, ktorá bola hospitalizovaná v nemocnici – jednalo sa o 21-ročné dievča. Policajti bratislavskej krajskej kriminálky venovali maximálny dôraz a intenzívne vykonávali všetky potrebné procesné úkony, cieľom ktorých bolo náležité zistenie skutkového stavu, zaistenie všetkých potrebných dôkazov a ich následné vyhodnotenie," informuje polícia na sociálnej sieti.

Na základe týchto úkonov bola zabezpečená potrebná dôkazná situácia, umožňujúca vzniesť obvinenie konkrétnej osobe. "Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie a následne bolo zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky vznesené obvinenie z trestného činu všeobecného ohrozenia 60-ročnému Dušanovi D. z Bratislavy. V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí obvinenému mužovi v zmysle zákona za toto konanie trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža," dodali policajti. 

Viac o téme: NehodaAutonehodaObvinenie Zochova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu