Sobota30. marec 2024, meniny má Vieroslava, zajtra Benjamín

Pellegrini si po dlhej dobe opäť nedal pozor: Rečnenie na sneme a ... toto mu zase nechtiac vykĺzlo z úst!

Pellegrini opäť spôsobil trapas počas príhovoru.
Pellegrini opäť spôsobil trapas počas príhovoru. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Už sa mu to síce dlho nestalo, no po niekoľkých mesiacoch sa to opäť prihodilo. Reč je o expremiérovi Petrovi Pellegrinim, ktorý mal počas víkendu snem strany Hlas-SD v Liptovskom Mikuláši. Hoci už bezprostredne po vzniku strany tvorenej z odštiepencov Smeru-SD mu prischol vtip o tom, že si neustále mýli názov strany, už dlho k niečomu takému neprišlo ... až dodnes. Pellegrini spôsobil v príhovore na sneme Hlasu na Liptove menšie faux pas, keď si opäť nespomenul na správny názov strany, ale zopakoval ten, v ktorej pôsobil kedysi - Smer.

archívne video

Pellegriniho Hlas sa vyjadril k výpovediam lekárov: Vláda zlyháva pri platoch zdravotníkov, ohrozuje životy ľudí! (Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

Smer ... teda Hlas

Nie je nič nové, že si líder Hlasu-SD Pellegrini už hneď po vzniku tejto strany mýlil jej názov s tou predchádzajúcou. Známe a prischnuté výroky o "Smere... teda Hlase" už doslova zľudoveli v spoločnosti a človek by si po mesiacoch, kedy Pellegrini už túto chybu neurobil, pomyslel, že je konečne za tým. Opak je však pravdou, keďže sa mu dnes v Liptovskom Mikuláši na sneme strany opäť poplietol názov strany, a to až tak, že mu ho veľmi nenápadne musela dokonca pripomenúť samotná exministerka vnútra Denisa Saková.

"Zároveň sme veľmi jasne povedali, že Smer bude robiť ... politiku takú, ktorá posilní úlohu štátu," povedal mierne zarazený Pellegrini, ktorý si zrejme už aj uvedomil túto chybu, no nechcel sa prerušovať. Na pravej strane záberu si mohli diváci všimnúť Sakovú, ktorá sa aspoň potichu snažila tento výrok korigovať, no už bolo neskoro. Celá scéna sa už dostala na satirickú stránku Zomri. 

 

Toto nám už chýbalo (všimol si Jano a Martin/strih Hospodárske noviny)

Posted by Zomri on Saturday, October 1, 2022

Ľudia by sa nemali obávať poňať nadchádzajúce októbrové komunálne a regionálne voľby politicky, aj ako referendum o terajšej vládnej koalícii. Vyhlásil to na tlačovom brífingu Pellegrini.

Snem strany, ako poznamenal Pellegrini, bol hlavne reakciou na aktuálnu situáciu v republike. "Situácia nie je normálna, naopak, zásadným spôsobom prispieva k frustrácii, pramení až do prejavov hnevu a zlosti občanov tejto krajiny," tvrdí.

Majú jasno, s kým nepôjdu

Strana opätovne vylúčila pred nadchádzajúcimi voľbami spoluprácu s OĽaNO a ĽSNS, pričom toto bude podľa predsedu platiť aj pred parlamentnými voľbami. Rozhodnutie v prípade iných strán podľa Pellegriniho nepadlo. V prípade Republiky sa Hlas-SD snažil nevytvárať spojenectvá v komunálnych voľbách, nevylúčil, že sa strana s nimi vyskytla v širšej koalícii.  

Strana postavila vlastných kandidátov v štyroch vyšších územných celkoch - v Košiciach, Prešove, Nitre a Žiline. V Trenčianskom samosprávnom kraji sa rozhodla podporiť súčasného predsedu, nominanta má aj v Banskobystrickom kraji a v Trnavskom kraji sa rozhodla podporiť nezávislého kandidáta. Otázny v prípade možnosti podpory zostáva Bratislavský samosprávny kraj.  

Viac o téme: SnemChybaTrapasSmer-SDLiptovský MikulášHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu