Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Liberáli už nemajú voči šéfovi OĽaNO žiadne zábrany: Trpké video z minulosti, nech sa za tieto slová ospravedlní!

Liberáli na Matoviča vytiahli video spred jedenástich rokov. Zobraziť galériu (2)
Liberáli na Matoviča vytiahli video spred jedenástich rokov. (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/SaS)

BRATISLAVA - Koaličná kríza sa zrejme dočká finále v podobe demisie ministrov za liberálov a konca SaS ako takej v koalícii. Všetko sa zrejme rozhodne 31. augusta, kedy vyprší ultimátum od SaS na odchod Igora Matoviča (OĽaNO) z postu ministra financií. Hnev liberálov voči šéfovi obyčajných ľudí pramení aj z videa, ktoré sa však nahralo ešte pred jedenástimi rokmi. Matovič totiž na ňom hovorí, že SaS nemohla ani za pád vlády Ivety Radičovej.

VIDEO z roku 2011, ktoré má svedčiť o tom, že Matovič neobviňoval z pádu vlády SaS, ale Mikuláša Dzurindu:

Liberáli pripomenuli Matovičovi jeho slová z roku 2011 o tom, že SaS za pád Radičovej vlády nemohla (Zdroj: Facebook/SaS)

Matovič je vo videu pred rečníckym pultom v Národnej rade, kde s transparentom "Euroval bude + Fico ako bonus" hovorí o tom, že SaS bola nevinná v prípade schvaľovania Eurovalu a hlasovaní o dôvere vláde. "Definitívne som sa utvrdil, že celé toto, čo zažívame, nie je dôsledok nezodpovedného správania sa strany SaS," tvrdí Matovič. Ten vtedajšie správanie SDKÚ-DS v súvislosti s Eurovalom zhodnotil ako "Dzurindovu hru". Tiež povedal, že za predčasné voľby bude "hrdo hlasovať".

SaS nepovalila ani prvú vládu, Matovič by sa mal ospravedlniť, tvrdi minister školstva

Tieto slová liberáli teraz, keď Matovič obviňuje SaS už z údajného pádu tretej vlády (prvá bola Radičová, ďalšia jeho, tretia Hegerova, pozn. red.), pripomínajú šéfovi OĽaNO aj audiovizuálne. Slová Matoviča dokonca rozhorčili aj ministra školstva Branislava Gröhlinga, ktorý podľa neho už, podobne ako Robert Fico, používa lož ako pracovnú metódu. "Igor Matovič by sa mal za tieto svoje slová ospravedlniť," doplnil rozhorčený Gröhling.

Podľa Branislava Gröhlinga Matovičove slová spred jedenástich rokov svedčia o tom, že SaS nepovalila vládu (Zdroj: SaS)

Matovič nás nemá právo súdiť, reaguje Sulík

"Tento človek preto o nás nemá žiadne právo hovoriť, že ideme povaliť ďalšiu vládu. Podľa jeho vlastných autentických slov z roku 2011 sme totiž nepovalili ani tú prvú," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Liberáli už nemajú voči
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Matovič si opakovane prispôsobuje realitu. Namiesto toho, aby úprimne priznal, že nezvláda svoju funkciu a odstúpil, klame a zavádza. Neplatí to len pri jeho slovách, že sme mohli vetovať jeho nezmyselný nápad, hoci predtým tvrdil presný opak, ale potvrdzuje sa to aj pri jeho výrokoch z roku 2011. Krátko po hlasovaní o dôvere vláde Ivety Radičovej hovoril Igor Matovič priamo v pléne NR SR o 'špinavej hre Mikuláša Dzurindu', ktorý sa nechcel dohodnúť na kompromise. Navyše, samotný Igor Matovič nehlasoval za dôveru vláde a dokonca sa hrdo hlásil k tomu, že podporí predčasné voľby," doplnil Sulík.

Viac o téme: Igor MatovičIveta RadičováSaSRichard SulíkEurovalPád vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu