Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smer-SD podal trestné oznámenie pre sabotáž: Kritizujú vyšetrovateľov NAKA

Smer-SD Zobraziť galériu (3)
Smer-SD (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Opozičná strana Smer-SD podala v stredu na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania zločinu sabotáže. Podanie sa podľa predsedu strany Roberta Fica týka širšieho okruhu osôb, napríklad viacerých vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Fico podčiarkol, že nejde o anonymné trestné oznámenie a Smer-SD si stojí za každým slovom. Verí, že prokuratúra sa ním bude zaoberať.

Smer-SD podal trestné oznámenie pre sabotáž, kritizuje vyšetrovateľov NAKA (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

"Ak niekto v úmysle poškodiť ústavné zriadenie zneužije svoju funkciu, zamestnanie, svoje povolanie, tak sa dopúšťa celkom pochopiteľne mimoriadne vážneho zločinu, v tomto prípade sabotáže," vyhlásil Fico. Priblížil, že do podania zaradili prepisy výpovedí legálneho odpočúvania vyšetrovateľov NAKA.

Smer-SD podal trestné oznámenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Tí sa mali podľa Fica rozprávať o "útokoch na inštitúcie", ako Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) či Okresný súd Bratislava III. Fico hovorí aj o útoku na Smer-SD a likvidácii politickej opozície. "Nie je žiadnych pochýb, že ak sa bavíme o NBÚ, ak sa bavíme o súde, ak sa bavíme o útoku na Úrad inšpekčnej služby, na vyšetrovateľku Dianu Santusovú, ak sa bavíme o pripravenom a reálnom útoku na politickú stranu, že ide o útok na ústavné zriadenie," dodal.

Smer-SD podal trestné oznámenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Fico tvrdí išlo o organizovanú skupinu. "Pokiaľ by konali v takejto organizovanej skupine, ich zodpovednosť za sabotáž by bola ešte väčšia," poznamenal. Podľa neho má ísť o okruh operatívnych policajtov a vyšetrovateľov na NAKA, prokurátorov na Úrade špeciálnej prokuratúry, ministra vnútra, bývalého i terajšieho policajného prezidenta a niektorých sudcov na Najvyššom súde a na Špecializovanom trestnom súde.

Viac o téme: Trestné oznámenieSmer-SDNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu