Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Poslanca Sme rodina obvinili! Linhart mal vraj vážny incident s policajtom ohľadom rúška

Patrick Linhart je obvinený. Zobraziť galériu (2)
Patrick Linhart je obvinený. (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Kontroverzný poslanec Sme rodina Patrick Linhart má problém. Podľa najnovších informácií totiž čelí obvineniu po tom, ako krivo obvinil policajta z napadnutia. Zaradil sa tak ako ďalší k dlhšiemu radu obvinených poslancov NR SR.

VIDEO Kollár reaguje na obvinenie poslanca Linharta:

Predsedovi parlamentu Kollárovi je vraj nepríjemné, že o obvinení poslanca Linharta vedia skôr novinári, ako on sám (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Informuje o tom TV Markíza. Incident má pochádzať ešte z roku 2020. Koncom roka totiž podľa vyšetrovateľa z Komárna krivo obvinil policajta z napadnutia. Obvinenie teraz padlo na jeho hlavu.

Nech to rieši polícia alebo prokuratúra, reaguje Kollár

"Na to reagujem tak, že za chvíľu budú asi obvinení všetci," reagoval na obvinenie sarkasticky šéf Sme rodina Boris Kollár. "Zaujímavé je to, že vy to viete skôr ako Patrik Linhart. Osobne si myslím, že keby polícia robila svoju prácu korektne, tak by sa to nemalo stávať. S týmto by mal policajný prezident Hamran niečo robiť. Ja som sa ho na to pýtal. Bola to nejaká strkanica s policajtom. Nech si to riešia súdy alebo polícia alebo prokuratúra, mne je to jedno," povedal predseda parlamentu. Každý je podľa neho vraj zodpovedný sám za seba.

Linhart sa ešte koncom roka 2020 na sociálnej sieti v statuse sťažoval, že ho vraj v Nových Zámkoch napadol policajt. Linhart ho mal napomenúť v tom, že vraj nemá rúško. Potom údajne došlo k fyzickému násiliu. Poslanec si mal zraniť ruku. "Vo vami uvedenej veci nebola splnená skutková podstata trestného činu. Z uvedeného dôvodu bola vec Úradom inšpekčnej služby právoplatne ukončená a podľa Trestného poriadku postúpená na ďalšie disciplinárne konanie Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Nitre," potvrdila ešte na jeseň minulého roka Zuzana Hrabovská z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Patrick Linhart
Zobraziť galériu (2)
Patrick Linhart  (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Najskôr vyšetrovali policajta, teraz sa karta obrátila a prišlo obvinenie z troch prečinov!

Za porušenie nariadenia o etickom kódexe bolo potom voči policajtovi vedené disciplinárne konanie, no tu to neskončilo. Celý prípad sa otočil voči poslancovi. Policajt teraz podal na poslanca trestné oznámenie za krivé obvinenie. Podľa zdrojov televízie ešte koncom minulého týždňa mal vyšetrovateľ z Komárna poslanca Linharta aj obviniť. Ide vraj o prečin krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania.

Policajný vyšetrovateľ tak nakoniec obvinil poslanca Linharta z troch prečinov: z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej sa polícia zatiaľ k prípadu nebude vyjadrovať.

Poslanec prisľúbil písomné stanovisko. Momentálne je na letnej dovolenke.

O žiadnom obvinení neviem a je absurdné, aby som sa to dozvedal z médií, reaguje Linhart

Poslanec Národnej rady SR Patrick Linhart nevie, že by čelil obvineniu. Považuje za absurdné, aby sa takúto informáciu dozvedal z médií. Poslanec to vyhlásil v reakcii na jeho obvinenie z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania. "Vyšetrovateľ, ktorý sa mi dnes mstí, ma mal pôvodne zastupovať v mnou podanom trestnom oznámení, ktoré som podal za diskreditačnú kampaň vedenú proti mojej osobe. Toto vyšetrovanie tento vyšetrovateľ zmaril, a preto dnes žalujem štát," uviedol poslanec.

Linhart naďalej tvrdí, že policajt ho mal aj fyzicky napadnúť, za čo ho disciplinárne potrestala policajná inšpekcia. "Preto ma teraz šokuje, že som bol vraj obvinený na základe nejakého trestného oznámenia, vykonštruovaného týmto policajtom," skonštatoval Linhart. Ako zdôraznil, v tomto prípade ide o zneužitie právomoci verejného činiteľa a o jeho osobnú pomstu. "Budem zvažovať právne kroky za účelové poškodzovanie môjho dobrého mena," doplnil.

Viac o téme: PolicajtPoslanec Obvinenie Sme rodinaPatrick Linhart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu