Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Víkend bude opäť pekelne horúci: Dusno budú striedať aj oblaky či búrky! PREDPOVEĎ Na TOTO sa pripravte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Opäť máme predo dvermi víkend, ktorí mnohí z nás využijú na výlety, dovolenky, či iné aktivity. Už niekoľko dní je stabilné počasie, ktoré viac-menej jasné, bez oblačnosti a naďalej extrémne horúce. Aké počasie nás však čaká cez víkend? Meteorológovia majú dobré správy.

Archívne VIDEO Návštevníci Starého mesta sa ochladzujú počas horúčav v sprchách

Návštevníci Starého mesta sa ochladzujú počas horúčav v sprchách (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Sobota

Noc z piatka na sobotu bude polooblačná až oblačná, na severe s veľkou oblačnosťou. Ojedinele sa môžu vyskytnúť dážď či prehánky. Najnižšia nočná teplota dosiahne 18 až 13, v údoliach ojedinele okolo 11 stupňov Celzia. 

Víkend bude opäť pekelne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Cez deň v sobotu bude rovnako prevažne veľká oblačnosť, pričom z mrakov môže ojedinele aj zapršať. Miestami sa budú tvoriť aj búrky. "Do našej oblasti bude zasahovať od juhovýchodu brázda nízkeho tlaku vzduchu a po jej okraji k nám začne prúdiť od východu vlhký vzduch," informovali meteorológovia z SHMÚ. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 31, na severe a na Horehroní väčšinou od 21 až 26 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1500 metrov vystúpi teplota na 14 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne slabý vietor s rýchlosťou do 25 kilometrov za hodinu, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie. 

Nedeľa

V nedeľu nás rovnako čaká premenlivá až veľká oblačnosť, z ktorej môže miestami najmä na severe zapršať. Lokálne sa môžu tvoriť aj búrky. Naďalej bude veľmi dusno. Najnižšia nočná teplota dosiahne 19 až 14 stupňov Celzia, v údoliach do 12 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 31, v Žilinskom kraji a na Spiši do 24 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne slabý vietor s rýchlosťou do 25 kilometrov za hodinu, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie. 

Víkend bude opäť pekelne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Pondelok

Prvý deň nového týždňa bude polooblačný až oblačný, napriek tomu teplý a dusný. Na viacerých miestach sa môžu tvoriť aj búrky. Najnižšia nočná teplota dosiahne 18 až 13, v údoliach ojedinele okolo 11 stupňov Celzia. "Naše územie sa bude nachádzať v oblasti nižšieho tlaku vzduchu, tiahnucej sa od severozápadnej Európy až nad Turecko," uviedli meteorológovia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 27 až 32, na Horehroní, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 25 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Víkend bude opäť pekelne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

 

Viac o téme: PočasieSHMÚPredpoveď počasiaVíkendové počasiePekelný víkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu