Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Policajti mali na cestách plné ruky práce: Mladý pretekár na športiaku aj meninová pokuta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Zdá sa, že niektorí vodiči majú v poslednom čase poriadne ťažkú nohu. Polícia namerala niekoľko "pretekárov", jeden prišiel o vodičský preukaz.

Dopravní policajti zo Skalice zastavili 23-ročného vodiča osobného auta, ktorému v obci Kopčany namerali rýchlosť 106 kilometrov za hodinu (km/h). Mužovi zároveň udelili pokutu vo výške 700 eur. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. Policajná hliadka ho namerala v blízkosti autobusovej zastávky a priechodu pre chodcov na Bratislavskej ulici.

"Ako dôvod riskantnej jazdy uviedol, že mal pokazené auto a chcel ho vyskúšať," uviedla Antalová. Za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti o 56 km/h mu policajti uložili blokovú pokutu vo výške 700 eur. "Keďže mladý vodič na jej zaplatenie nemal peniaze, hliadka mu na mieste zadržala vodičský preukaz. Dostane ho späť po tom, ako pokutu uhradí," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Meninový darček

V ďalšom prípade sa deň menín mladej vodičke udával iným smerom, ako by sama možno chcela. Svoju pozornosť na jej jazdu po diaľnici D2 smer Bratislava dňa 04.08.2022 v poobedných hodinách upriamila hliadka dopravnej polície, ktorej radar zaznamenal jej vozidlo zn. VW. Mladá vodička mala v deň svojich menín „ťažkú“ nohu a jej rýchlosť na tachometri sa vyšplhala na 141km/h.

Mladá vodička poriadne prekročila rýchlosť (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

"Svojou jazdou prekročila najvyššiu dovolenú rýchlosť o 61km/h a bola jej uložená bloková pokuta," uviedli policajti. Plné ruky práce mali aj skalickí policajti, ktorí včera popoludní zastavili vodiča na „vytuningovanom“ aute Opel Tigra.

Viac o téme: AutoRýchlosťCestní pirátiPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu