Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mikas vydal nové usmernenie: Ak sa v tábore objaví prípad KORONAVÍRUSU, zruší sa

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - V prípade, že sa v tábore vyskytne infekcia COVID-19, zrušia ho. "S touto eventualitou je potrebné oboznámiť rodičov pred zahájením akcie tak, aby bola zaistená ich dostupnosť po celý čas konania akcie," píše sa v usmernení hlavného hygienika SR Jána Mikasa k postupom pri organizácii a prevádzke zotavovacích podujatí.

Pri podozrení na výskyt ochorenia COVID-19 majú organizátori bezodkladne informovať miestne príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva. Rovnako ho musí informovať aj rodič, ak sa do 14 dní od skončenia pobytu vyskytne u dieťaťa infekčné ochorenie. Organizátori majú mať zabezpečený priestor na izoláciu.

Mikas vydal nové usmernenie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"V momente prepuknutia infekcie je nevyhnutné izolovať všetky choré alebo z nákazy podozrivé osoby tak, aby sa zamedzil ich kontakt so zdravými osobami," spresňuje sa v usmernení. Okrem toho je dôležité izolovať úzke kontakty s infekčne chorými na COVID-19, ako aj upratať a dezinfikovať priestory a vyčleniť im hygienické zariadenia a jedálenský riad. Usmernenie hlavného hygienika, ktoré je účinné od piatka (1.7.), sa vzťahuje na zotavovacie podujatie, kde je organizovaný pobyt najmenej piatich detí a mládeže do 18 rokov veku na čas dlhší ako štyri dni. Pri ostatných infekciách záležia opatrenia podľa neho na ich druhu a rozsahu rozšírenia v kolektíve.

Viac o téme: TáborJán MikasKoronavírus na SlovenskuHlavný hygienik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu