Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRIESKUM Voľby by v júni vyhral Pellegriniho Hlas: Za ľudí ani ĽSNS by sa do parlamentu nedostali

Hlas-SD
Hlas-SD (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Pokiaľ by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali koncom júna, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 20,5 percenta hlasov. Druhý by skončil Smer-SD (14,4 percenta), po ktorom nasleduje SaS (9,6 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza.

Štvrté by skončilo Progresívne Slovensko (9,1 percenta). Nasledujú hnutie Sme rodina (7,6 percenta), OĽANO (7,1 percenta), Republika (6,8 percenta) a KDH (6,7 percenta). Do parlamentu by sa nedostala strana Aliancia (4,1 percenta) ani SNS (štyri percentá). Pred bránami parlamentu by ostali aj  ĽSNS (3,3 percenta), Za ľudí (2,1 percenta), Maďarské fórum (1,8 percenta), Dobrá voľba a Umiernení (1,2 percenta) a Spolu (jedno percento).

ARCHÍVNE VIDEO Sme rodina môže v jesenných voľbách spolupracovať s Hlasom, ĽSNS či Republikou

Sme rodina môže v jesenných voľbách spolupracovať s Hlasom, ĽSNS či Republikou (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 38 mandátov v parlamente, Smer-SD by mal 26, SaS 18 a Progresívne Slovensko 17. Sme rodina by obsadilo v pléne 14 kresiel. OĽANO by malo 13 kresiel a Republika a KDH by mali zhodne po 12 postov. Zber dát sa konal od 20. do 27. júna na vzorke 1005 respondentov.

Viac o téme: PrieskumVoľbyVýsledkyPolitika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu