Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vyšetrovanie Lučanského smrti je ukončené! Rozhodnutie preskúma Krajská prokuratúra v Prešove

(Zdroj: Facebook)

PREŠOV - Krajská prokuratúra v Prešove preskúma rozhodnutie vyšetrovateľa o úmrtí bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského. Ten sa pokúsil o samovraždu 29. decembra 2020 a deň potom zomrel.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil vyšetrovanie v trestnej veci, týkajúcej sa osoby generála Milana Lučanského a dňa 8. júna 2022 vydal rozhodnutie, ktorým trestné stíhanie zastavil.

"Rozhodnutie bolo predložené na Krajskú prokuratúru Prešov a súčasne bolo doručené splnomocnencom poškodených, ktorí proti rozhodnutiu o zastavení trestného stíhania podali sťažnosť. Rozhodnutie vyšetrovateľa, pozostávajúce z 283 strán a spisový materiál, pozostávajúci z X. zväzkov a 2885 strán, sú predmetom preskúmania dozorujúcim prokurátorom, ktorý rozhodne aj o podaných sťažnostiach po ich predložení spolu s odôvodnením," informovala o tom Prokuratúra Slovenskej republiky na sociálnej sieti. 

 

KRAJSKÁ PROKURATÚRA PREŠOV PRESKÚMA ROZHODNUTIE VYŠETROVATEĽA V PRÍPADE ÚMRTIA VO VÄZNICI Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej...

Posted by Prokuratúra Slovenskej republiky on Tuesday, June 28, 2022

Bývalý prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. V prvej polovici decembra podstúpil operáciu po tom, ako sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš. Po jeho smrti stíhanie zastavili.

Pohreb Milana Lučanského

Lučanský pohreb (Zdroj: Topky/msz)

Viac o téme: SamovraždaVäzbaProkuratúraMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu