Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Po výsluchu na NAKA prišla ďalšia rana: Štefan Harabin sa musí verejne ospravedlniť!

Štefan Harabin sa musí ospravedlniť Esetu
Štefan Harabin sa musí ospravedlniť Esetu (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Štefan Harabin, ktorého nedávno zadržala NAKA, sa musí ospravedlniť spoločnosti Eset. Rozhodol o tom súd potom, čo firma ešte v roku 2019 podala na bývalého predsedu Najvyššieho súdu žalobu.

Okresný súd Bratislava II rozhodol, že Štefan Harabin sa musí ospravedlniť softvérovej spoločnosti Eset. Firma naňho podlala žalobu ešte v máji v roku 2019 vo veci dobrej povesti. Podľa súdu Harabin neoprávnene zasiahol. do práv spoločnosti a musí sa verejne ospravedlniť za šírenie nepravdivých informácií. Informovala o tom samotná spoločnosť.v tlačovej správe. Informáciu ako prvý priniesol portál Startitup. Rozsudok nie je právoplatný, Harabin sa voči nemu môže odvolať. Okrem verejného ospravedlnenia súd Harabinovi nariadil, že musí uhradiť aj súdne trovy konania v plnej výške. 

Spoločnosť podala žalobu potom, čo Harabin tvrdil, že firma ovplyvňovala voľby, financovala politiku a spolupracovala s tajnými službami. Podľa Okresného súdu Bratislava II sú výroky bývalého predsedu Najvyššieho súdu nepravdivé skutkové tvrdenia a neprimerané hodnotiace úsudky, ktoré nemali žiadny skutkový základ. 

Štefana Harabina zadržala NAKA! Obvinili ho zo schvaľovania trestného činu a extrémizmu (Zdroj: Topky/Maarty)

"Výroky žalovaného nie je možné v žiadnom prípade považovať za primeranú kritiku, pretože týmto výrokom chýba akýkoľvek skutkový základ," skonštatoval sudca v rozhodnutí. "Okresný súd Bratislava II už v novembri 2020 nariadil neodkladným opatrením bývalému sudcovi Najvyššieho súdu SR vymazať status, v ktorom uvádza viacero lživých tvrdení na adresu spoločnosti," uvádza Eset v tlačovej správe. Harabin sa vtedy odvolal, no neuspel ani na Krajskom súde. Status však nevymazal, iba ho upravil, no aj tak podľa Esetu zasahoval do práv spoločnosti. 

 

Viac o téme: OspravedlnenieSúd Štefan HarabinEste
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu