Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vyhrážky masovou vraždou na Spiši majú pokračovanie: Zásah špeciálneho komanda! VIDEO priamo z akcie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Reprofoto - Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Vyhrážky masovou vraždou na Spiši majú svoju dohru. Na autora videa a textu s výhražným obsahom, v ktorom sa hovorilo o fyzickej likvidácii žien, Rómov či heterosexuálov a vraždení na blížiacich sa spišských trhoch, nabehlo Lynx Commando. Výstraha aj pre ostatných.

Ako informovala polícia, „v noci zo štvrtka na piatok (26. - 27. mája 2022) vykonala národná kriminálna agentúra s útvarom osobitného určenia (Lynx Commando) zaisťovaciu akciu s krycím názvom „PAS“. Zameraná bola na zadržanie osoby, ktorá sa mala na sociálnych sieťach vyhrážať plánovaním masovej vraždy na Spiši.“

Kauza masovej vraždy na Spiši: Zásah Lynx Commanda (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

K zadržaniu osoby podľa ich slov výrazne prispel odbor kriminálnej polície okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi. „Vykonali sme tiež domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy,“ uviedli. Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na YouTube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená.

„Zadržaná bola jedna osoba, nejde však o Aleša Š. (ako to prezentoval názov užívateľského účtu na portáli YouTube). V tejto súvislosti žiadame verejnosť, aby bola pri manipulácii s obsahom na sociálnych sieťach a v celom internetovom priestore mimoriadne ostražitá. Každá informácia sprístupnená širokému spektru užívateľov sociálnych sietí a internetového priestoru je mimoriadne náchylná na zneužitie,“ uviedli.

„V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, poskytneme viac,“ dodali.

Silné slová o vraždení 

Začiatkom týždňa sa na sociálnej sieti objavil príspevok, v ktorom jeho autor hovoril o plánovanej masovej vražde. Text s výhražným obsahom tvoril popis k podobne ladenej "skladbe" na YouTube. „Pri masovej vražde vyvraždím čo najviac cigáňov a žien. Hlavne ženy, keďže to je podradné pohlavie. Nenávidím heterosexuálov, tak ich vyvraždím. A hlavne mienim vyvraždiť čo najviac ľudí, koľko len môžem, aby som spravil takú históriu, že sa o mne deti budú učiť na dejepise a budú o mne hovoriť aj o 20 rokov neskôr a polícia s tým nič neurobí,“ písalo sa v ňom.

Vyhrážky masovou vraždou na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/ YouTube A.Š.)

„Keď sa pôjde diať masová vražda, tak vydám všetky videá, kde som ja a OSVD, ako staviame bomby a rozprávame sa, plánujeme náš plán zabiť čo najviac ľudí. Ja som hlava tejto akcie, ak ma nezatknú a nehodia do komory, tak vražda príde a bude to niečo, čo si bude každý Slovák pamätať,“ tvrdil autor príspevku ďalej.

Samotné video bolo tvorené fotkou, na ktorej je policajný oznam o hľadaní osoby, v tomto prípade Aleša Škt., „ktorý je podozrivý zo spáchania vraždy a vyhrážania sa spáchaním teroristického útoku.“ Polícia už vtedy ubezpečovala, že sa vecou zaoberá. 

Viac o téme: VyhrážkyInternet SpišNAKAMasová vraždaLynx Commando
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu