Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žena sa zapojila do internetovej súťaže: Narazila na podvod, takmer prišla o úspory! Veľké varovanie aj pre ostatných

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images, Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BRATISLAVA – Niektorí už dovolenku majú zakúpenú niekoľko týždňov či mesiacov pretým, ako naplno prepukne sezóna, iní sa spoliehajú na takzvané last minute ponuky za výhodné ceny. Nájdu sa však takí, ktorí skúšajú šťastie v hre a zapájajú sa do súťaží, v ktorých by mohli letnú dovolenku vyhrať. V takom prípade však treba zbystriť pozornosť. Aj táto sféra sa totiž stala atraktívnou pre podvodníkov.

Polícia v tejto súvislosti upozornila na podozrivú stránku, ktorá zdieľa neexistujúcu "súťaž". Robí tak v mene skutočne existujúcej agentúry, ale zrejme s úplne iným úmyslom. „Kontaktovala nás Lenka, ktorá sa zapojila do zdieľanej súťaže na Facebookovej stránke. Prišla jej správa, podľa ktorej sa stala šťastnou výherkyňou 15 000 eur, ktorú vyžrebovali spomedzi všetkých fanúšikov stránky. Peniaze vraj zašlú priamo na bankový účet. Ako to ale býva, vždy to má nejaký háčik,“ uviedli.

Žena sa zapojila do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

V tomto bode nastupuje už dobre známy a mnohokrát používaný spôsob, ako sa dostať k vášmu účtu. V správe vám totiž príde link, na ktorý keď kliknete, tak si stránka pýta prístupové údaje k vášmu internet bankingu. Podozrivým je podľa polície aj fakt, že podľa inštrukcií musíte reagovať rýchlo a v návode máte na prevzatie výhry len dve hodiny. „V žiadnom prípade takéto údaje nikam nezadávajte a na takéto výzvy nereagujte! Podvodníci sa tak môžu dostať k vášmu účtu a môžete prísť o svoje úspory,“ odkázali.

Žena sa zapojila do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

„V rovnakej veci sa na nás obrátila priamo aj pani Dajana, z dotknutej agentúry,“ informovala polícia. Tá uviedla, že sa na ňu obrátila žena s tým, či je pravda, že vyhrala súťaž. „Nie, nie je! Je to podvod. Stránka úraduje pod menom našej incomingovej agentúry. Je to už druhý podvod s menom našej spoločnosti,“ odkázala.

Viac o téme: PodvodPodvodníciPolícia Súťaž Internet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu