Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šimečka kritizuje vládne dianie: Zobrať samosprávam 500 miliónov eur je od vlády cynické a devastačné

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zobrať krajom, mestám a obciam päť mesiacov pred voľbami z rozpočtov 500 miliónov eur je zo strany ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) a vládnej koalície cynické a z pohľadu ich ďalšieho prežitia devastačné. Myslí si to predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka.

"Samosprávy sú v našej krajine jedna z mála inštitúcií, ktoré ešte ako-tak fungujú a poskytujú ľuďom kvalitné služby. Jeden megalomanský plán Igora Matoviča im však môže spôsobiť vážne problémy, viaceré z nich budú musieť zvýšiť miestne dane a mnohé z nich to ani nemusia prežiť," vyhlásil v stanovisku Šimečka.

Michal Šimečka
Zobraziť galériu (3)
Michal Šimečka  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Hnutie chce v najbližších dňoch apelovať na všetkých poslancov

Navrhované protiinflačné opatrenia obsahujú aj zvýšenie daňového bonusu. To má spôsobiť výpadok financií samosprávam. Hnutie chce v najbližších dňoch apelovať na všetkých poslancov, aby za návrh nezahlasovali. "V parlamente je viacero zástupcov a zástupkýň samospráv a ťažko sa dá rozumieť tomu, že chcú niesť spoluzodpovednosť na takomto devastačnom kroku voči slovenským samosprávam. Najsmutnejším dôkazom toho, že to nie je dobrý zákon, je fakt, že Matovičovi s týmto zákonom pomáhajú fašisti zo strany Mariana Kotlebu," doplnil šéf PS.

Šimečka kritizuje vládne dianie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Progresívne Slovensko ide do spojených jesenných volieb so štyrmi okruhmi tém, ktoré považuje za prioritné. Samospráva musí byť podľa PS otvorená, zelená, komunitná a pomáhajúca. V rámci každej oblasti pripravujú návrhy opatrení.

Viac o téme: SamosprávyIgor MatovičProgresívne SlovenskoMichal Šimečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu