Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Exministra spravodlivosti Gábora Gála z Mosta-Híd obvinili!

Gábor Gál je podľa všetkého ďalším obvineným politikom z bývalej vlády. Zobraziť galériu (2)
Gábor Gál je podľa všetkého ďalším obvineným politikom z bývalej vlády. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Zdá sa, že v prípade obvinení členov vlády sa v posledných dňoch roztrhlo vrece. NAKA si tentokrát zrejme posvietila na bývalého člena kabinetu Petra Pellegriniho Gábora Gála, ktorý zastával post ministra spravodlivosti za stranu Most-Híd.

Ako prvá o tom informovala TV Markíza. Vyšetrovateľ NAKA podľa spomínaného portálu obvinil exministra spravodlivosti Gábora Gála za stranu Most - Híd, ktorú kedysi viedol Béla Bugár. Podľa portálu Aktuality.sk má ísť o obvinenie z korupcie v prípade Slovenského pozemkového fondu z roku 2018.

Uznesenie o obvinení si prevzal ešte minulý týždeň

"Ešte minulý týždeň mi poštou bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Predmetné uznesenie v súvislosti s mojou osobou sa absolútne nezakladá na pravdivých informáciách. Nie je to prvýkrát, keď o mne kolovali rôzne informácie od takzvaných kajúcnikov, ktoré sa po riadnom prešetrení potvrdili ako vymyslené," povedal exminister spravodlivosti.

MIMORIADNE Exministra spravodlivosti Gábora
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako doplnil, dúfajúc v zákonnosť postupov, je aj teraz pripravený byť maximálne súčinný s orgánmi činnými v trestnom konaní, aby vec riadne objasnili. Ako Gál dodal, keďže ide o živú vec, nebude sa k tomu viac vyjadrovať.

Obvinenie potvrdila aj polícia

"Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil 9. mája tohto roku osobu G. G. z korupcie. Zločinu prijímania úplatku (podľa § 329 ods. 1 Trestného zákona) sa mal dopustiť v súvislosti s činnosťou Slovenského pozemkového fondu v roku 2018," vyjadril sa k obvineniu Michal Slivka, vedúci oddelenia komunikácie prezídia policajného zboru.

Jeho meno sa spája aj s kauzou Súmrak

O exministrovi Gálovi v súvislosti s kauzou Súmrak písal v poslednej dobe portál Aktuality, ktorý dával do poopredia výpoveď kajúcnika Daniela Čecha. Ten počas výpovede vraj prehovoril okrem iného aj o tom, že politické špičky Mostu-Híd mali údajne záujem dostať svojich ľudí na vyššie posty na finančnej správe. Gálovo meno sa objavuje aj v kauze Očistec.

Viac o téme: Obvinenie Gábor GálNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu