Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Heger dostal valentínske pozvanie na RANDE: Premiér povedal ÁNO, dolaďuje sa už iba dátum! ROMANTIKU ale nečakajte

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Premiér Eduard Heger vo sviatok všetkých zamilovaných dostal špeciálnu Valentínku. Obsahuje pozvanie na rande, na tom si však druhá strana nechce dopriať chvíle romantiky. Práve naopak, venované má byť úplne inej téme. A predseda vlády na takýto list súhlasne prikývol.

Valentínku predsedovi vlády adresovala iniciatíva Znepokojené matky, ktorá zároveň avizovala, že na spomínanom rande chce od neho počuť ako chce naplniť klimatické ciele a bojovať s klimatickou krízou. "Medzivládny panel pre zmenu klímy pri OSN tento rok postupne vydáva ďalšie správy o stave klímy a bez veľkého prekvapenia neukazujú nič pozitívne. Vedci bijú na poplach dlhé roky a ako ľudstvo stále nedokážeme dostatočne rýchlo reagovať. Ako matky detí, ktoré budú vyrastať v stále rýchlejšie sa meniacej klíme, sme prirodzene znepokojené. Stále však veríme, že dokážeme zmierniť ničivé dopady našej činnosti a vidíme mnoho príležitostí, ktoré sú k dispozícii," uviedla iniciatíva.

Znepokojené matky pozvali premiéra Eduarda Hegera na rande (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Z krokov vlády sú podľa vlastných slov zmätené. Na jednej strane totiž vnímajú prácu na nových zákonoch či príležitosti, ktoré prináša Plán obnovy a odolnosti a iné finančné mechanizmy. Ich pozornosti neunikli ani vyhlásenia nielen Hegera, ale aj ministra životného prostredia Jána Budaja potvrdzujúce uvedomenie si potreby riešiť klimatickú krízu a rapídny úbytok biodiverzity.

Jedným dychom však dodávajú, že si nie sú isté, aká je pozícia celej vlády. "Vidíme niekedy protichodné vyjadrenia iných ministrov, vnímame nedostatočné riešenia v niektorých oblastiach a pozície Slovenska na dôležité dokumenty Európskej únie, ktoré zahŕňajú fosílny plyn. Nie sme si isté či je slovenskej vláde jasné, aká naliehavá je táto téma," odkázali.

Heger dostal valentínske pozvanie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

"Vážený pán predseda vlády, žiadame vás týmto o rande. Nie romantické, ale o to dôležitejšie, pretože to, čo nás poháňa, je tiež láska, ktorú v tento deň zvyknú ľudia oslavovať," uviedli. Ako totiž tvrdia, láska k ich deťom nepozná hraníc a každý deň sa snažia vychovať z nich zrelých a zodpovedných ľudí. "Venujeme sa ich rozvoju a zdraviu s neustálou otázkou, či ich dokážeme pripraviť na svet, ktorý ich čaká. Viac, ako žiadať od politikov prevziať zodpovednosť, ktorú majú a využiť práve teraz všetko pre ich budúcnosť, nedokážeme," vysvetlili a čakali, čo na ich pozvanie povie premiér. 

Heger dostal valentínske pozvanie
Zobraziť galériu (4)

Heger povedal ÁNO

Na odpoveď nemuseli dlho čakať. „Predseda vlády Eduard Heger dnes prijal otvorený list od Znepokojených matiek a keďže sám je otcom štyroch detí, budúcnosť mladej generácie mu nie je ľahostajná," uviedol tlačový odbor úradu vlády.

Pripomenuli, že premiér sa o klimatickú krízu intenzívne zaujíma a peniaze na zlepšenie životného prostredia sú aj v pláne obnovy. "Konkrétne na zelenú ekonomiku je vyčlenených viac ako 2 miliardy eur. Pozvánku na rande teda prijíma a rád sa na túto tému s matkami porozpráva na osobnom stretnutí. O konkrétnom dátume ešte budeme informovať,“ uviedli.

Viac o téme: RandeValentínkaEduard HegerRemiérIniciatíva Znepokojené matky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu