Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čekan vyhral súd proti ďalšiemu členovi Republiky: Klamstvá musí okamžite vymazať, v statuse prepieral firmu vedca

Čekan vyhral ďalší súd voči predstaviteľovi Republiky. Zobraziť galériu (4)
Čekan vyhral ďalší súd voči predstaviteľovi Republiky. (Zdroj: TASR - Pavol Zachar, Facebook/Miro Heredoš)

BRATISLAVA - Pandémia otvorila veľmi citlivé témy a k podstatnému slovu sa po dlhej dobe dostali aj vedci, no to tiež znamená, že sa na nich sústreďuje aj väčšia pozornosť, a to aj zo strany kritikov, a to aj z tých politických radov. Svoje o tom vie vedec Pavol Čekan, ktorý už jeden konflikt s poslancom Milanom Uhríkom z hnutia Republika vyhral, teraz má na konte ďalšiu súdnu výhru a zhodou okolností voči ďalšiemu predstaviteľovi strany Republika Miroslavovi Heredošovi.

Heredoš z Republiky zverejnil veľmi podobný status, v ktorom sa pýta na to, kto je vlastne Čekan a zameral sa na jeho "podnikateľské aktivity" aj vo firme MultiplexDX. Čekan celý status zverejnil aj s tým, že vyhral tento súd s Heredošom. "Len pred pár dňami nariadil Krajský súd v Bratislave neodkladným opatrením stiahnuť celý status Miroslavovi Heredošovi," pochválil sa rozsudkom Čekan.

Lož sú pracovné nástroje týchto pánov z Republiky, tvrdí Čekan

Čekan má svoje vysvetlenie, prečo Uhrík alebo Heredoš takto konajú. "Lož, hoaxy a burcovanie nenávisti je zjavne pracovnou metódou týchto pánov. V situácii, kedy hoaxy a klamstvá rozdeľujú našu spoločnosť, a ktoré mnohých pripravili o to najcennejšie - život, je dôležité neakceptovať tieto metódy ako súčasť „nevyhnutného a nebezpečného folklóru“ na sociálnych sieťach. Preto aj naďalej platí, že akékoľvek ďalšie klamstvá na moju adresu, ale aj adresu MultiplexDX, budem riešiť, tak ako v týchto 2 prípadoch, právnou cestou," upozorňuje Čekan.

Čekan vyhral súd proti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Pavol Čekan)

Keby vraj bol chlap, ospravedlní sa

"Keby bol politik Heredoš chlap, za akého sa pasuje pred svojim FB publikom, ospravedlnil by sa. Lebo tak to robia slušní ľudia," prejavil svoj postoj Čekan.

Čekan je podľa vlastných slov aspoň rád, že nezávislé súdy v týchto veciach konajú a klamstvo jasne vyhodnotia ako klamstvo. "Pre slušnú spoločnosť je to naozaj dôležité, pretože nesmieme dopustiť, aby pre niektorých politikov bolo šírenie klamstiev, hoaxov, dezinformácií, osočovanie alebo ohováranie jediným pracovným nástrojom vo verejnom priestore," uzavrel Čekan.

Čekan vyhral súd proti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

V prípade Čekana nejde o prvú súdnu výhru

V prípade uznávaného vedca pritom nejde zďaleka o prvý prípad, ktorý sa preňho skončil súdnou výhrou. Bol to práve líder Republiky Milan Uhrík, ktorý zverejnil klamlivý status. Čekana vtedy Uhrík nazval "obchodníkom so zdravím, ktorý zarába na strachu a krajine nič nevracia“.

Milan Uhrík
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Čekanovi zrejme hralo do karát aj to, že Heredoš zverejnil obsahovo skoro ten istý status. V neprospech Uhríka rozhodol ešte okresný súd v Nitre. Uhrík musel následne svoj status vymazať. "Súd konštatoval, že tieto výroky pána Uhríka sú nepodložené a predstavujú neoprávnený zásah do mojich práv aj spoločnosti MultiplexDX,“ informoval na sociálnej sieti ešte na jeseň 2021 Čekan.

Viac o téme: VedecSúd RepublikaPavol ČekanMiroslav Heredoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu