Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mičovský na tajnom stretnutí s bývalými kolegami: TOTO riešili! Plánujú založiť novú stranu?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Chystá veľký návrat? Exminister pôdohospodárstva po odchode z rezortu a tvrdej kritike hnutia OĽaNO, za ktoré kandidoval, sa rozhodol odísť aj zo samostatnej strany. Teraz sa však v jednom z bratislavských podnikov stretáva so svojimi bývalými kolegami z ministerstva. Vyzerá to tak, že doslova kujú pikle! Ako to je v skutočnosti?

Exminister pôdohospodárstva sa rozhodol uvoľniť po tom, ako elitní policajti zatkli vtedajšiu šéfku Slovenského pozemkového fondu Gabrielu Bartošovú pre korupciu. Mičovský, ktorý vo veľkom zasadal na protikorupčných zásadách, tvrdil, že iná možnosť pre neho ani neexistovala. Následne sa vrátil do parlamentu, kde pôsobil ako rádový poslanec najsilnejšej vládnej strany. Až do nedávna, kedy sa rozhodol hnutie OĽaNO opustiť.

Archívne VIDEO Minister Mičovský pre situáciu na SPF odstúpil z funkcie ministra pôdohospodárstva

Minister Mičovský pre situáciu na SPF odstupuje z funkcie ministra pôdohospodárstva (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

OĽaNO podľa neho navyše stráca antikorupčný charakter aj po najnovšej kauze "prasiat". Bude to však zrejme nakoniec sám premiér Eduard Heger, ktorý spôsobil definitívne rozhodnutie Mičovského. "Teraz po Novom roku, keď premiér Heger do konca roka nevyriešil, ako mi sľúbil, odvolanie generálneho riaditeľa Lesov SR Tibora Köszeghyho, vo mne dozrelo rozhodnutie odísť z klubu OĽaNO," povedal nečakane poslanec Mičovský. Na otázku, či definitívne odchádza z klubu OĽaNO odpovedal jasne. 

Mičovský na tajnom stretnutí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Áno. Roky som sa v klube OĽaNO venoval ochrane ľudí, ktorí pri stretnutí s korupciou nemlčali. Zaviedol som Rad Ďurka Langsfelda, ktorý sme udeľovali za občiansku statočnosť. Viacerí jeho držitelia sa neskôr stali Bielymi vranami. A dnes by som mal ostať ticho, keď vidím, že ľudí, ktorí uverili v zmenu a prišli mi do rezortu obetavo a odvážne pomáhať, sami vyhadzujeme? S takouto hanbou do svojej osobnej histórie za žiadnu cenu neodídem," dušuje sa Mičovský.


Ďalší poslanec končí v radoch OĽaNO: Exminister má toho plné zuby, nemohol sa na to viac pozerať


Mičovský v nedávnom rozhovore pre portálu pluska.sk priznal, že možno po uplynutí mandátu natrvalo odíde z veľkej politiky. Rovnako sa nateraz neplánuje pridať k žiadnemu poslaneckému klubu či strane. Ochotný je však pomôcť ktorejkoľvek koaličnej strane s témami, ktoré sú mu blízke. Avšak, Mičovský bol nedávno prichytený pri tajnom stretnutí s jeho bývalými kolegami z ministerstva – napríklad bývalým štátnym tajomníkom Andrejom Gajdošom či exriaditeľom Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jaroslavom Jánošom.

Mičovský na tajnom stretnutí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Rovnako sa má stretávať aj s ďalšími bývalými kolegami – a to napríklad exšéfkou kancelárie ministra za Mičovského čias Ľudmilou Marušákovou či bývalými tajomníkmi Vladimírou Fabriciusovou a Martinom Feckom. Ten stretnutia priznal, podľa jeho slov ide o osobné stretnutia. Podľa informácií Topky.sk však mali diskutovať o budúcnosti ministerstva. Vyjadril sa aj k tomu, či plánuje s exkolegovcami založiť novú stranu. „Žiadnu stranu zakladať neplánujem, naopak - myslím si, že ich je až priveľa a niektoré by už bolo načase v demokratických voľbách natrvalo zrušiť,“ uzavrel.

 

 

Viac o téme: StretnutieExministerJán MičovskýMičovskýAndrej GajdošJaroslav Jánoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu