Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po Haščákovi prišiel na rad aj Pčolinský: Žaloba! Exšéf SIS chce odškodnenie za väzbu

Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd Zobraziť galériu (2)
Na snímke riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorého privážajú na Špecializovaný trestný súd (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský strávil vo väzbe 175 dní. Von ho dostal paragraf 363, ktorý niekoľkokrát využil generálny prokurátor Maroš Žilinka. Pčolinský teraz chystá žalobu na štát.

archívne video

Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe a rozšírili mu aj dôvody väzby​ (Zdroj: Topky)

Bývalý šéf tajných Vladimír Pčolinský bol obvinený z podplácania a prijímania úplatku. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40.000 eur. Vladimír Pčolinský čelil aj ďalšiemu obvineniu v inej korupčnej trestnej veci. Paragrafom 363 mu generálna prokuratúra zrušila aj obvinenia. 

Pčolinský ide na slobodu! Exšéfovi SIS zrušila obvinenia Žilinkova prokuratúra: Prvé REAKCIE

Pčolinský trvá na svojej nevine a pre portál Startitup priznal, že chystá aj žalobu na štát. Rovnako tak spravil aj finančník Jaroslav Haščák. "O detailoch nebudem hovoriť vôbec, ale o tomto ešte nie som rozhodnutý. Musím to s nimi prejsť. Záleží to od viacerých faktorov," povedal pre portál bývalý šéf Slovenskej informačnej služby. 

Haščák žiada ospravedlnenie

Finančník Jaroslav Haščák bude žiadať od štátu ospravedlnenie alebo náhradu škody za nezákonné obvinenie a následné väzobné stíhanie. Informoval o tom advokát Peter Kubina, ktorý prevzal jeho zastupovanie.

Po Haščákovi prišiel na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Ako potvrdil predovšetkým Najvyšší súd SR, náš klient bol obvinený a väzobne stíhaný nezákonne. Samotné obvinenie bolo vznesené nedôvodne. Bolo postavené len na výňatku z internetového spisu Gorila, ktorý hovorí o údajnej spravodajskej informácii Slovenskej informačnej služby (SIS) bez toho, aby bol dôkazne overený jej obsah, pôvod a nebola ani len vypočutá údajná autorka tejto informácie,“ vyhlásil Kubina.

Viac o téme: VäzbaŽalobaJaroslav HaščákVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu