Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

NAKA vzniesla obvinenie v súvislosti s konkurzom majetku Bašternáka: Týkať sa má správkyne Ivanovej

Ladislav Bašternák
Ladislav Bašternák (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila jednu osobu v súvislosti s konkurzom majetku odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré poskytla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. O obvinení informovali Aktuality.sk s tým, že sa má týkať bývalej konkurznej správkyne Lenky Ivanovej.

Obvinenie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku vzniesol vyšetrovateľ NAKA 10. januára. "Rozhodnutie však ešte nie je právoplatné, preto nebudeme poskytovať viacej informácií," podotkla Dobiášová.

Bašternák mal previesť majetok na blízkych

Bašternák mal podľa portálu ešte pred odsúdením previesť majetok na blízkych. Obvinená Lenka Ivanová napriek tomu nepodala odporovacie žaloby. Tvrdila, že počas konkurzu neboli splnené hmotnoprávne podmienky na uplatnenie odporovacieho práva. Trestné oznámenie podal Okresný úrad (OÚ) Bratislava I 9. septembra 2020. Bašternákov majetok, ktorý bol sporne prevedený na jeho príbuzných a ďalšie osoby, zablokoval OÚ Bratislava I v júni 2020.

Viac o téme: Obvinenie NAKALadislav BašternákLenka Ivanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu