Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vianočné BUBLINY rozdúchali vášne: Sulík navrhne, aby sa to prehodnotilo! Zákaz návštev je hlúposť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva včera prekvapil vyhlásením, že návštevy rodín budú počas sviatkov zakázané... a platí to počas celého zákazu vychádzania. Prekvapilo to nielen ľudí, ale aj niektorých politikov. Rezort však zrejme situáciu ešte prehodnotí. Navrhnúť to plánuje aj šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. 

Otázka tzv. vianočných, resp. rodinných bublín počas sviatkov nebola na stole. Aspoň tak to včera po rokovaní vlády uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Núdzový stav aj zákaz vychádzania platia aj naďalej. Pri zákaze vychádzania, ktorý zatiaľ platí minimálne do 9. decembra sú isté výnimky, no návštevy medzi nimi nie sú.

VIDEO Vláda SCHVÁLILA nové opatrenia: Detaily o povinnom očkovaní! Návštevy počas Vianoc nebudú povolené

Vláda SCHVÁLILA nové opatrenia: Detaily o povinnom očkovaní! Návštevy počas Vianoc nebudú povolené (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Veľký PREHĽAD nových opatrení: Školy sa zatvoria, obchody otvoria! Na Vianoce budeme bez návštev


O bublinách reč nebola

Minister zdravotníctva včera uviedol, že zákaz s výnimkami je platný už teraz a platí od začiatku lockdownu. Návštevy či cesta za rodinou vo výnimkách nie sú, a preto sú zakázané počas sviatkov, a to aj v rámci okresu. "S cieľom zníženia mobily bude cestovanie povolené tak ako doteraz – čiže nebude povolené ani za svojimi blízkymi. Zatiaľ. Hovoríme o cestovaní k lekárovi, do práce, nehovoríme o návštevách," povedal Lengvarský.

Vianočné BUBLINY rozdúchali vášne:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"O bublinách nebola reč," povedal minister. Rezortu sme sa pýtali, či to plánujú prehodnotiť, aj naďalej však platí to, čo povedal Lengvarský po rokovaní vlády. 

Sulík navrhne, aby sa zákaz návštev prehodnotil

Minister hospodárstva a líder SaS Richard Sulík navrhne prehodnotiť opatrenie v súvislosti s návštevami blízkych cez vianočné sviatky, uviedol to na sociálnych sieťach. Tvrdí, že sa o tom na vláde nehlasovalo. "Za zákaz stretávania sa s rodinou počas sviatkov sa na včerajšom zasadnutí vlády nehlasovalo. Navrhnem takéto nariadenie prehodnotiť," uviedol Sulík.

Vianočné BUBLINY rozdúchali vášne:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Richard Sulík)

Podľa neho nemá význam zakázať sa rodine stretávať. "Je to hlúposť," povedal Sulík. "Tvrdím, že toto vyslovene uniklo pozornosti. Chcem veriť a dúfam, že minister zdravotníctva to vidí rovnako a čoskoro zjednáme nápravu," dodal. 

Úrad vlády potvrdil, že vláda by mala zákaz návštev prehodnocovať na budúcom rokovaní. Nejde teda o finálne stanovisko. V prípade, že sa situácia zhorší, opatrenia sa budú spríšňovať. Lengvarský na to stanovill novú kritickú hranicu hospitalizovaných. "Ak prekročíme hranicu 3800, opatrenia sa spríšnia a výhody pre očkovaných a prekonaných sa zrušia," uviedol minister. 

V súvislosti s týmto opatrením sme oslovili aj Konzílium odborníkov. 

Nedáva zmysel povoliť wellnes, ale návštevu rodiny nie

Strana Za ľudí v stanovisku k bublinám uviedla, že odborníci a minister zdravotníctva budú opatrenia prehodnocovať na základe aktuálnej pandemickej situácie a predložia návrh vláde. "Strana Za ľudí konzistentne zastáva názor, že pri akomkoľvek uvoľňovaní sa pravidlá musia uvoľniť v prvom rade pre ľudí, ktorí sú chránení očkovaním. To sme presadzovali aj pri súčasnom nastavení pravidiel a otváraní služieb a obchodov," uviedlo pre Topky.sk tlačové oddelenie.

Vianočné BUBLINY rozdúchali vášne:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Juraj Šeliga)

Juraj Šeliga na sociálnej sieti vyhlásil, že o "bublinách" cez Vianoce by mala byť reč. "Vzhľadom na logiku opatrení by o nich mala byť reč, pretože nedáva zmysel povedať wellnes áno a rodina nie," uviedol.

Viac o téme: BublinyRichard SulíkVladimír LengvarskýAktuálne covid opatreniaZákaz návštev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu