Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na Slovensko sa valí kalamita: Pozor, pripravte sa na výdatné sneženie! Môže napadnúť aj 30 centimetrov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

BRATISLAVA - Už o niekoľko hodín môže v západnej polovici krajiny nasnežiť až 30 centimetrov snehu. To môže vyvolať snehovú kalamitu. Snežiť by malo začať už v noci.

Prvý tohtoročný sneh v Bratislave

archívne video

Prvý tohtoročný sneh v Bratislave: Deti sa šantia na saniach, Kolibou sa nesú radostné výkriky! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Už počas noci sa na Slovensku vyskytnú snehové zrážky, ktoré v západnej polovici Slovenska môžu spôsobiť kalamitu. "Výdatné sneženie na naše územie prinesie tlaková níž. Zatiaľ čo západné Slovensko bude zasypávať snehová nádielka, tak na východe územia sa očakávajú aj zrážky kvapalné a snehová kalamita sa tu neočakáva," informuje imeteo.sk

Silné sneženie zasiahne po západe aj východ: Varovania polície aj meteorológov

Podľa portálu sa vo štvrtok na našom území črtá zaujímavý vývoj počasia, kedy môže nasnežniť najvýdatnejšia snehová nádielka tejto zimy. "Ak by sa aktuálne predpovede numerických modelov naplnili, tak na západe nášho územia môže napadnúť aj viac ako 20 cm čerstvého snehu," píše portál. Zrážky sa očakávajú aj na východe krajiny, nie však snehové. 

Pred hustým snežením, snehovými závejmi a jazyky varuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav. Ten vydal takmer na celý zajtrajší deň výstrahy pre Západné Slovensko. 

Výstrahy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

Viac o téme: SnehPočasieSneženieSnehová kalamita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu