Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Hlase si nedali servítku pred ústa: Výzva premiérovi, zbavte nás najväčšieho zla v slovenskej politike

Mimoparlamentný Hlas-SD vyzval premiéra Eduarda Hegera, nech bezodkladne odvolá z funkcie Igora Matoviča
Mimoparlamentný Hlas-SD vyzval premiéra Eduarda Hegera, nech bezodkladne odvolá z funkcie Igora Matoviča (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentný Hlas-SD vyzýva premiéra Eduarda Hegera, nech bezodkladne odvolá z funkcie ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽANO). Informovala o tom hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková. Reagovala tak na premiérov status o tom, že kľúčom k zmene nie je búchanie do stola, ale preukazovanie si úcty a rozhodnosti.

Za celý čas slovenskej samostatnosti neexistuje podľa nezaradeného poslanca parlamentu Matúša Šutaja Eštoka z Hlasu-SD "väčší zabijak politickej i ľudskej kultúry ako Matovič". Jeho "kultúrou úcty" je rozoštvávanie národa, klamanie, podvádzanie, urážanie názorových oponentov a pohŕdanie vlastnými predvolebnými sľubmi, skonštatoval. "Preto nech sa páči, pán Heger, budujte kultúru úcty a zbavte nás najväčšieho zla v slovenskej politike, ktoré nesie meno Igor Matovič," podotkol Šutaj Eštok.

Strana je presvedčená, že Matovič nemá čo hľadať v jednej z kľúčových ústavných funkcií. Koalícia by v prípade Matoviča mala dospieť k rovnakému záveru ako pred rokom, keď pochopila, že Matovič nemôže byť premiérom, zhodnotil Šutaj Eštok. "Dnes je najvyšší čas, aby uznali, že ani štátna kasa nemôže byť strážená bláznom bez akejkoľvek zodpovednosti," dodal. 

Viac o téme: OdvolanieVýzvaIgor MatovičEduard HegerHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu