Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Premiér Heger o povinnom OČKOVANÍ: Je to jediná cesta von z pandémie! Koalícia musí byť jednotná

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Cestou z pandémie je povinné očkovanie ľudí nad 60 rokov na ochorenie COVID-19. O pandémii by mal rozhodovať ten, kto má za to zodpovednosť a má sa radiť s odborníkmi. Nie je to vec politického názoru, ale faktov a skúseností.

Koalícia by v tomto mala byť jednotná. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽaNO) na sociálnej sieti. Tvrdí tiež, že ak chceme na Slovensku pozitívnu zmenu, tak sa reformy musia urobiť, a to s plnou podporou koalície.

VIDEO Konzílium navrhuje predĺžiť LOCKDOWN do 16. decembra, novinkou by mohol byť OTP režim vo vlakoch a autobusoch

Konzílium navrhuje predĺžiť LOCKDOWN do 16. decembra, novinkou by mohol byť OTP režim vo vlakoch a autobusoch (Zdroj: Topky, MZ SR)


Vláda smeruje k diskusii o povinnom očkovaní na COVID: Ak ho zavedieme, neobjavíme Ameriku! SaS je proti


Heger zopakoval slová prezidentky

Cieľom premiérovej práce je podľa jeho vlastných slov urobiť zo Slovenska krajinu, v ktorej budú ľudia radi žiť. Konštatuje však, že koalícia si sama hádže polená pod nohy. Tie isté slová použila tento týždeň prezidentka Zuzana Čaputová v naliehavej výzve po stretnutí s premiérom. 

"Veľké polená nám hádže pod nohy opozícia, ktorá je ochotná pre vlastný úspech obetovať i životy svojich voličov. A polená hádže každý, kto seje hnev a rozbroje, kto neprináša riešenie, ale iba ukazuje prstom," poznamenal Heger. Deklaruje, že žiadne poleno nezastaví jeho odhodlanie, nenechá sa zastrašiť, ani odradiť.

Proti povinnému očkovaniu je koaličná strana SaS

Uviedli to dnes dvaja členovia strany v televíznych diskusiách. Minister školstva Branislav Gröhling uviedol, že SaS nebude mať podľa jednotné stanovisko pri téme povinného očkovania. Minister je za povinné očkovanie zdravotníkov, vojakov, učiteľov či zamestnancov sociálnych služieb, alebo s ohľadom na vek, napríklad 60 a vyššie. Naopak poslankyňa Janka Bittó Cigániková v mene SaS uviedla, že strana povinné očkovanie odmieta. 

Koalícia si hádze polená pod nohy

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vo štvrtok stretla s premiérom Eduardom Hegerom. Predsedovi vlády adresovala silné slová. Premiéra požiadala, aby prevzal zodpovednosť a vložil sa do riešenia problémov, ktoré sú príčinou slabého výsledku v boji s pandémiou koronavírusu a chaosu pri prijímaní reforiem.

VIDEO Premiér musí podľa Čaputovej prevziať zodpovednosť: Koalícia si hádže pod nohy polená, na ktorých sa potkýname

Premiér musí podľa Čaputovej prevziať zodpovednosť: Koalícia si hádže pod nohy polená, na ktorých sa potkýname (Zdroj: Kancelária prezidentky SR)

Hovorili spolu o aktuálnej situácii na Slovensku v kontexte jeho vlády. "Sme v situácii, kedy si už nemôžeme dovoliť sledovať nekonečné politické súboje, ktoré nemajú víťaza, iba porazených," povedala v reakcii na videu prezidentka. "Všetci sme svedkami, že koalícia nevie prijať prakticky ani jedno opatrenia bez toho, aby sa nestalo predmetom vnútrokoaličného sporu alebo hrozby rozpadu koalície," uviedla. 

Vláde sa podľa prezidentkiných slov nedarí nachádzať dohodu na opatreniach v čase a v miere, v akej to žiadajú odborníci. "Koaliční partneri si hádžu pod nohy polená a potkýna sa na nich celá krajina. Je ilúziou myslieť si, že ľudia môžu dôverovať prijímaných rozhodnutiam, keď ich spochybňujú samotní členovia vlády," zhodnotila. 

Viac o téme: PandémiaKoronavírusPovinné očkovanieEduard HegerCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu