Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Remišová pohoršila fotkou z rokovania v Bruseli: Kde má rúško?! Rezort vysvetľuje situáciu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)

BRATISLAVA – Iný kraj, iné pravidlá. Pandémia sužuje celý svet, no každá krajina sa s ňou vysporadúva po svojom. U nás platí, že v interiéri musíte mať rúško – a to aj na rokovaní vlády či parlamentu. Ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) sa však pochválila fotkou z Bruselu, kde to zjavne funguje inak.

Remišová sa v hlavnom meste Belgicka zúčastnila Rady ministrov EÚ, aby spoločne riešili témy v oblasti umelej inteligencie, dodržiavania ľudských práv v digitálnom prostredí, ochranu používateľov či otázky spojené s kyberbezpečnosťou.

Remišová aj iní boli bez respirátora

Ministerka o tejto svojej ceste informovala aj na sociálnych sieťach, kde okrem tém samotného rokovania zdieľala aj fotku priamo z rokovacej sály. Tá niektorých zaujala viac, ako samotné témy, ktoré ministri riešili. Ľudia na Facebooku totiž zaregistrovali, že ani Remišová, no ani mnoho ďalších, ktorí sú na fotke zachytení, nemajú prekryté horné dýchacie cesty. "Ja nechápem, ze tam v interiéri pri toľkom počte ľudí nemusia byť rúška a deti v triede, kde ich je spolu desať, rúška musia mať," znela jedna z reakcií pod Remišovej statusom. Ná rúško sa jej pýtali aj v ďalšom komentári.

 

Dnes v Bruseli na Rade ministrov EÚ riešime zložité témy v oblasti umelej inteligencie, dodržiavania ľudských práv v...

Posted by Veronika Remišová on Friday, December 3, 2021

Všetko bolo v súlade s pravidlami

"Uvedené rokovanie, na ktorom sa zúčastnila pani vicepremiérka Veronika Remišová,  sa uskutočnilo plne v súlade s pravidlami, ktoré sú stanovené Generálnym sekretariátom Rady EÚ vo vzťahu k pracovným rokovaniam, zohľadňujúc protipandemické opatrenia aplikované Belgickým kráľovstvom," vysvetlil Remišovej hovorca Andrej Ďuríček.

Podľa týchto pravidiel "v prípade osôb, ktoré sedia a zároveň je dodržaná vzájomná vzdialenosť minimálne 1,5 metra, sa nevyžaduje povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty." Počas pohybu osôb v priestore sa však už prekrytie horných dýchacích ciest vyžaduje.

O pravidlách režimu, v ktorom bude prebiehať rokovanie, sú zároveň delegácie vždy vopred informované štandardnou protokolárnou cestou.

Remišová pohoršila fotkou z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Na Slovensku aktuálne platí, že v interiéri je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom na verejnosti vo všetkých priestoroch interiérov budov, prostriedkoch verejnej dopravy, taxislužbách alebo inej preprave s osobami, ktoré nie sú členmi spoločnej domácnosti.

Na verejnosti v exteriéroch a hromadných podujatiach sa tiež nariaďuje riadne prekrytie horných dýchacích ciest použitím respirátora alebo inej preventívnej ochrannej pomôcky, a to rúška, šálu alebo šatky. Z fotiek z Úradu vlády vyplýva, že na rokovania na domácej pôde Remišová respirátor nosí. 

 

 

Viac o téme: RúškoRokovanie BruselVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu