Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

TRAPAS v parlamente! Chyba v zákone o 500 eurách pre seniorov: Potupa pre Hegera, Matovič je opäť premiérom

Matoviča si vo funkciách pomýlili s Hegerom. Zobraziť galériu (4)
Matoviča si vo funkciách pomýlili s Hegerom. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty)

BRATISLAVA - Tak toto bude musieť predseda vlády poriadne predýchať! Jeho vláda tento týždeň narýchlo schválila zvýhodnenie zaočkovaných seniorov 500-eurovým bonusom, no tento zákon ešte musí prejsť parlamentom. Tam sa však stalo niečo neskutočné. Aj keď predseda OĽaNO Igor Matovič už trištvrte roka nie je premiérom, v popise zákona si to niektorí zrejme stále myslia! V oficiálnom návrhu bol totiž uvedený ako premiér Matovič.

archívne video

Strana Za ľudí bonus pre seniorov podporí, Remišová uviedla, že očkovaní by mali byť v prípade opatrení zvýhodnení (Zdroj: Topky/Maarty)

To, čo vzbudilo našu pozornosť je znenie návrhu vládneho zákona z parlamentnej tlače č. 807. Tá je verejne dostupná na webe Národnej rady. Hovorí o mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti s covidom - ide teda o toľkokrát spomínaný zákon, ktorý oznámil Matovič s Borisom Kollárom na tlačovej konferencii o zvýhodňovaní zaočkovaných seniorov poukazmi na 500 eur.

TRAPAS v parlamente! Chyba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nrsr.sk)

Matovič je premiérom a Heger "len" ministrom?

V doterajšom znení nie je nič v neporiadku, to je až v samotnom návrhu a definícii zákona, resp. na jeho konci, kde je Igor Matovič namiesto ministra financií označený za predsedu vlády a premiér Eduard Heger, naopak, za ministra financií.

TRAPAS v parlamente! Chyba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nrsr)

Rýchle opravy

Chyba sa očividne doniesla aj ľuďom v NR SR, kde vládny zákon predkladajú. Hneď v ďalšej tlači č. 808 je už všetko v poriadku a Eduard Heger je v ňom označený za predkladateľa a tiež premiéra Slovenskej republiky.

TRAPAS v parlamente! Chyba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nrsr)

Viac o téme: VýmenaOčkovanieZákonDôchodcovia Igor MatovičNávrh zákonaEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu