Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Do vlády sa pustil starosta Petržalky: Vitajte v kocúrkove, veď týmto diskriminujete zaočkovaných!

Petržalský starosta má plné zuby posledného opatrenia vlády. Zobraziť galériu (3)
Petržalský starosta má plné zuby posledného opatrenia vlády. (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O fiasko v rámci opatrení nie je núdza ani po zavedení lockdownu a tzv. režimu OTP v práci. Aspoň to si myslí známy petržalský starosta Ján Hrčka, ktorý sa doteraz k opatreniam nevyjadroval, no to posledné mu fakt leží v žalúdku. Došli mu posledné zvyšky trpezlivosti a vládu označil za dezorientovanú.

archívne video

Premiér Heger oznámil prísne opatrenia v rámci nového COVID automatu: Od pondelka platí lockdown pre nezaočkovaných (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nezmyselné rozhodnutie

Hrčka označil posledné opatrenie so zavedeným režimom OTP za absurdné. Prekáža mu spôsob, akým momentálne funguje. "Chápem, že dobré rozhodnutia v súčasnej dobe neexistujú a za tie správne vám málokto poďakuje. Ale to, čo ste aktuálne od 29.11.2021 prijali, je totálny výsmech a hanba," skonštatoval nahnevaný Hrčka.

KORONAVÍRUS Do vlády sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Hrčka neviem prehltnúť opatrenie z 29. novembra, kedy vláda zaviedla povinnosť zamestnávateľov bezplatne testovať nezaočkovaných a tých, ktorí majú viac ako 180 dní po prekonaní, pričom náklady znáša štát a zamestnávateľ. Ten ešte v rýchlosti dodáva, čo štát nepreplatí. "Všetky záležitosti ako likvidácia biologického odpadu, ochranné prostriedky atď." poznamenal Hrčka.

Nekompetentnosť či alibizmus? Neviem, čo je horšie

"Nie som zástanca nútenia ľudí do očkovania, ale to, čo ste prijali je dôkazom buď vašej absolútnej nekompetentnosti, alebo úplného pokryteckého alibizmu. Neviem si vybrať, čo je horšie," pokračuje v kritike Hrčka.

Ten sa zamýšľa nad povinnosťou testovať neočkovaných. "Väčšinu nákladov zaplatíme všetci (lebo časť prepláca štát) a časť zamestnávatelia (tí, čo vám platia dane a odvody, aby ste mali z čoho rozdávať). Tí zaočkovaní, ktorí sa preventívne testujú, lebo nechcú riskovať nakazenie svojich blízkych, ktorí patria do rizikových skupín, si musia “za odmenu” tieto testy platiť z vlastných peňazí, alebo opäť na náklady zamestnávateľa, ak na rozdiel od vás, nechce nezmyselne diskriminovať zaočkovaných," pripomína Hrčka, ktorý hovorí o diskriminácii zaočkovaných.

Kocúrkovo

"Gratulujem vám ku Kocúrkovu. Nezabudnite sa prosím verejne čudovať, prečo vám ľudia neveria, keď ich presviedčate, aby sa dali zaočkovať, lebo je to bezpečné, zodpovedné, šetrí to verejné financie a pomáha vrátiť sa všetkým k normálnemu životu," dodal ironicky starosta na konci.

Celý status si môžete pozrieť nižšie:

KORONAVÍRUS Do vlády sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Jan Hrcka)

Lockdown a režim OTP v práci

Na Slovensku počas týchto dvoch týždňov začal platiť tzv. lockdown. Rozhodla o tom vláda na minulotýždňovom rokovaní, ako prvý o tom informoval minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).


KORONAVÍRUS Na pracoviskách a na školách sa začína režim OTP: Pozrite sa na podrobné podmienky!


Na Slovensku sú zatvorené všetky reštaurácie aj predajne, okrem tých esenciálnych. Navyše od pondelka krajina, čo sa týka pracovísk, funguje v tzv. OTP režime, a síce, že pracovníci môžu na pracovisko (do kancelárie) prísť len v prípade ak sú očkovaní, prekonaní alebo otestovaní s tým, že testy má zabezpečiť zamestnávateľ. Tieto má potom štát preplácať v januári.

Viac o téme: VládaKritikaIgor MatovičPetržalkaNariadeniaJán HrčkaEduard HegerVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu