Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Ďalšie školy prechádzajú na dištančné vzdelávanie: V týchto mestách ich zatvoria

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - K plošnému zatváraniu škôl pre pandemickú situáciu nateraz pristúpili regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Rožňave, Vranove nad Topľou, Lučenci, Dolnom Kubíne a Banskej Bystrici. Uviedla to hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Regionálni hygienici v Rožňave a vo Vranove nad Topľou pristúpili k plošnému prerušeniu vyučovania od pondelka. V Lučenci a Dolnom Kubíne k nemu pristúpia od utorka (30.11.) a v Banskej Bystrici od stredy (1.12.). "Konkrétne o aké druhy škôl ide a ktorých okresov sa to týka, je možné priamo nájsť vo vyhláškach týchto regionálnych úradov, ktoré sú už zverejnené vo Vestníku vlády SR," podotkla Račková.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas už koncom minulého týždňa vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy. Regionálne úrady už v súčasnosti v okresoch pristupujú k zatváraniu jednotlivých škôl, kde sa nákaza šíri. Viaceré z nich požiadali o zvolanie regionálnych krízových štábov, pandemických komisií či bezpečnostných rád, na ktorých bude podrobne preberaná epidemická situácia. "Regionálne úrady verejného zdravotníctva majú pri plošnom zatváraní škôl vo svojich územných obvodoch plnú podporu hlavného hygienika," zdôraznila Račková.

Viac o téme: ŠkolyKoronavírusReginálny úrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu